Ρ.Α.Κ. Πετρούπολης: Ο Δεύτερος γύρος των εκλογών τελείωσε. Αρχίζει ο τρίτος γύρος: Η λύση των προβλημάτων της πόλης

0
765

Συγχαρητήρια στον Στέφανο Βλάχο, νέο Δήμαρχο της πόλης μας για την εκλογική του επιτυχία στο δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου. Καλή επιτυχία στο έργο του.

Ενημερώνουμε τη νέα διοίκηση, ότι θα μας βρει σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης ή αποδοχής σχεδίων περαιτέρω επιβάρυνσης της πόλης και των κατοίκων της, αλλά και αρωγούς σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των κατοίκων της Πετρούπολης.

Συγχαρητήρια στον σημερινό δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, που διεκδίκησε τη νίκη, μετά από την αμφίρροπη αναμέτρηση μέχρι το τέλος.

Η επόμενη μέρα βρίσκει το Στέφανο Βλάχο στο τιμόνι του δήμου μας, μπροστά σε οξυμένα προβλήματα που επιζητούν άμεση λύση.

Τα σημαντικότερα από αυτά:

-Η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. Δημιουργία όρων μαζικής διεκδικητικής στάσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της πόλης.

-Η αντιμετώπιση των καταπατητών, δομημένων και αδόμητων εκτάσεων, του Ποικίλου Όρους, που έχουν μοναδικό σκοπό την τσιμεντοποίησή του, πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική. Αντιμετώπιση τόσο με δικαστικά μέσα, όσο και με τη διεκδικητική απαίτηση από τη νέα Δημοτική Αρχή προς το Κεντρικό κράτος να χαρακτηρίσει επιτέλους την περιοχή ως δημόσια και δασική.

-Το συνεχιζόμενο έγκλημα «Χωματερή της Φυλής», πρέπει τελειώσει άμεσα και οριστικά. «Να κλείσει η Χωματερή της Φυλής». Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή, η νέα δημοτική αρχή έχει χρέος, ενεργοποιώντας το λαό, να αποτρέψει:

-τη δημιουργία νέας χωματερής στο λατομείο Μουσαμά

-τη δημιουργία νέας χωματερής, ως επέκταση της υπάρχουσας εγκατάστασης στη Γ’ Φάση

-την αναβάθμιση και επέκταση του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ), όπως με επιτυχία απέτρεψε δύο φορές ως σήμερα η κινητοποίηση των κατοίκων και των συλλογικών φορέων

Η αντιπλημμυρική θωράκιση δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση, για να μην έχουμε φαινόμενα όπως αυτά που συνέβησαν πρόσφατα σε κοντινούς Δήμους της Δυτικής Αττικής.

-Η διεκδίκηση στελέχωσης του Δήμου με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό για τις ανάγκες του Δήμου, ώστε να έχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες είναι άμεση ανάγκη. ΟΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δήμο.

-Η διεκδίκηση νέας σχολικής στέγης με έμφαση στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων κυρίως στη φοίτηση των νηπίων και προνηπίων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων.

-Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση την καθαριότητα, την εφαρμογή ρευμάτων ανακύκλωσης, την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεωνκαι των όρων για την άσκηση δωρεάν, μαζικού αθλητισμού.

-Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, την ανάπτυξη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, την βελτίωση των χώρων πράσινου, για να γίνει η πόλη βιώσιμη.

-Την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την ουσιαστική  διεθνοποίηση του Φεστιβάλ του Θεάτρου Πέτρας, την αξιοποίηση των πολιτιστικών δρώμενων για την ποιοτική βελτίωση της ζωής μας, αλλά και ως μοχλό για την ανάπτυξη της πόλης μας.

– Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και των επαγγελματιών της πόλης, προς όφελος των κατοίκων της.

– Την τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δωρεάν στους πολίτες.

Η στήριξη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη μέσα από την οργάνωση της αλληλεγγύης και η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έμπρακτα από τη Δημοτική Αρχή.

Τονίσαμε με όλους τους δυνατούς τρόπους, ότι σε όποια θέση βρισκόμασταν την επομένη των εκλογών, θα συνεχίζαμε να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε μέχρι σήμερα Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της πόλης εκτός από προθέσεις απαιτεί θέσεις και δράσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ως δημοτική παράταξη –μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο- με τους πολίτες που μας στήριξαν, με τα μέλη μας και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τη πόλη και τη ζωή των κατοίκων της Πετρούπολης.

Για τη Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση

Πολιτών Πετρούπολης

Ο επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος

Νίκος Σακούτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here