Τέμπη: Σκηνοθέτησαν βίντεο σε αυλή και το παρουσίασαν ως ντοκουμέντο από την τραγωδία

0
49

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει κινητό τηλέφωνο που δέχεται εισερχόμενη κλήση από την επαφή «Μαμά» και πλαισιώνεται με τον ισχυρισμό ότι έχει ληφθεί στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ωστόσο, το βίντεο είναι σκηνοθετημένο σε… μία γλάστρα.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά από τον κ. Νίκο Κανταρτζόγλου στις 2 Μαρτίου του 2023 στους προσωπικούς λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram και επί του παρόντος έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2,8 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes τα οποία επικοινώνησαν με τον κ. Κανταρτζόγλου, το υπό εξέταση βίντεο έχει σκηνοθετηθεί από τον ίδιο και αποτελεί μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Είναι ένα κατασκευασμένο βίντεο, δεν είναι αυθεντικό. Με το κινητό μου το έφτιαξα, μέσα σε μια γλάστρα χρησιμοποιώντας ένα αθλητικό παπούτσι και ένα κινητό που χτυπάει. Είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης και αισθάνθηκα την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι».

Σε ό,τι αφορά τον στίχο που εντοπίζεται στην αρχική αναπαραγωγή, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτός αποτελεί μέρος ποιήματος του κ. Κανταρτζόγλου που δημοσιεύτηκε σε ποιητική συλλογή προ ετών. Ψηφιακά αντίγραφα της συλλογής ήρθαν στην κατοχή μας από τον ίδιο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντοπίζονται επίσης αναπαραγωγές τόσο του βίντεο όσο και στιγμιότυπών του με ή χωρίς το εν λόγω στίχο.

Διαβάστε περισσότερα

Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς εκπαιδεύεται ένας μηχανοδηγός στην Ευρώπη και πώς στην Ελλάδα
Ο Βασιλιάς Κάρολος στις πρώτες του επίσημες επισκέψεις σε Γαλλία και Γερμανία
Συγκινητικό μήνυμα της Φενέρμπαχτσε στα ελληνικά: «Ελλάδα, είμαστε μαζί σου»

Η «καυτή πεντάδα» των δισεκατομμυριούχων που εξακολουθεί να αναζητά το ταίρι της

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here