Παιδιά από τη Μπούχα της Ουκρανίας θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις ανά την ελληνική επικράτεια

0
21

Από το πρωί της Παρασκευής, βρίσκονται στη χώρα μας 120 παιδιά από την πολύπαθη Μπούχα της Ουκρανίας, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα, η αποστολή έφθασε στον Προμαχώνα Σερρών και από εκεί, τα μικρά Ουκρανόπουλα θα ταξιδέψουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με σκοπό να περάσουν ευχάριστα τις επόμενες ημέρες του καλοκαιριού.

Συνολικά, 600 παιδιά από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν σε ελληνικές κατασκηνώσεις.

Αναμένονται να καταφθάσουν στη χώρα μας ακόμη δύο αποστολές και στο σύνολό τους θα φιλοξενηθούν, στις κατασκηνώσεις που ευγενώς προσφέρθηκαν, 600 παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών.

Μελίνα Δασκαλάκη: «Περίπου 35.000 Ουκρανοί πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα»

ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, έχει οδηγήσει σε σειρά καταστροφικών επιπτώσεων. Το επίκαιρο ζήτημα της στήριξης των προσφύγων, συζητήθηκε εκτενώς στο πλαίσιο του Regional Growth Conference 2022.

Ο «ξεριζωμός» περίπου 5.000.000 Ουκρανών, αλλά και η αναστάτωση των ευρωπαϊκών οικονομιών είναι μονάχα δύο από τα σημαντικότερα θέματα που η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει.

Υπό αυτό το πρίσμα, καθίσταται αναγκαία η στήριξη των περιφερειών, οι οποίες επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος των Ουκρανών προσφύγων, ενώ δε θα πρέπει να παραλείπονται και οι συνέπειες που έχουν για τις ευρωπαϊκές οικονομίες οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Ρωσίας.

Η Πρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου ΑθηναίωνΜελίνα Δασκαλάκη, τόνισε στις 10/06 πως «στην Ελλάδα, βρίσκονται μόλις 35.000 Ουκρανοί πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους φιλοξενούνται από συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα».

Ακόμη, υπογράμμισε πως «αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πως βρίσκονται προσωρινά στη χώρα μας, αφού επιθυμία τους είναι να επιστρέψουν στην Ουκρανία μετά τον τερματισμό του πολέμου».

Από την πλευρά της, η Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNCHR)Μαρία Κλάρα Μάρτιν, υπογράμμισε ότι «αυτήν τη στιγμή, οι Ουκρανοί πρόσφυγες ανέρχονται σχεδόν στα 5 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να έχουν βρει καταφύγιο σε ΠολωνίαΓερμανίαΙσπανία και Ιταλία».

Αντιθέτως, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μεγάλη εισδοχή και ως εκ τούτου το πρόβλημα δεν είναι οξύ, αφού υπάρχει εμπειρία από πολύ μεγαλύτερα προσφυγικά «κύματα».

Η κ. Μάρτιν κάλεσε την Ελλάδα να αφομοιώσει αυτούς τους ανθρώπους, η πλειοψηφία των οποίων είναι παραγωγικά ενεργοί και να καταστρώσει μακροπρόθεσμα πλάνα για αυτούς, αφού είναι άγνωστο πότε θα τερματισθεί η εμπόλεμη κατάσταση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here