Ο επικοινωνιακός «πόλεμος» του Δημητριάδη – Πως ο Καρνέζης παίρνει 1.470.000 αλλά δεν παίζει ούτε στην Λιλ Β – Το παρασκήνιο ενός απίστευτου deal, η «σφραγίδα» του agent Παναγιωτάκη και ο…Παναθηναϊκός

0
129

Ένα ακόμη -διαφορετικό – (εσωτερικό) “μέτωπο” φαίνεται πως έχει ανοίξει στην ΑΕΚ, μετά την παύση/αποχώρηση του Βασίλη Δημητριάδη!

Λέγεται και ακούγεται (χωρίς να έχει γραφτεί), πως σε αυτή την αποπομπή είχε βάλει το…χεράκι του ο Γιάννης Παπαδημητρίου (και κατά δεύτερο λόγο ο Παναγιώτης Κονέ), πείθοντας σχετικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη!!Ή ενα πάση περιπτώσει, ο τι κάτι τέτοιο πιστεύει ο πρώην διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης…

Με τον Βασίλη Δημητριάδη (ο οποίος ήταν από τους τελευταίους υποστηρικτές του κόουτς Γιαννίκη στον Οργανισμό ΑΕΚ) να αισθάνεται “θύμα” και σύμφωνα με τον “κιτρινόμαυρο” αστικό μύθο πλέον, θέλει/επιδιώκει να πάρει την… εκδίκησή του!

Πως; Εκμεταλευόμενος την διαχρονική/παραδοσιακά καλή σχέση του με μέλη του ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Έτσι ίσως να εξηγείται πως σχεδόν σε καθημερινή βάση επικοινωνιακά δημιουργείται “κλίμα” απο μια μερίδα των ΜΜΕ σε βάρος των Παπαδημητρίου/ Κονέ!!

Υπάρχουν δε και κάποιοι στον “πλανήτη ΑΕΚ” που υποστηρίζουν πως ο “Βασιλομπίλαρος” θα επιστρέψει το καλοκαίρι, από άλλο πόστο στον Οργανισμό. Ευσεβείς πόθοι (του Δημητριάδη και του “φαν κλαμπ” του) ή όχι, δεν το ξερω. Πάντως στην ΑΕΚ είναι εμφανές – και επικοινωνιακά – πως κάποιοι κάνουν “παιχνίδι”/πολιτική για άτομα και όχι για το κλάμπ!!

Ο Έλληνας άσος που κοστίζει 1.470.000 ετησίως και δεν παίζει ούτε στην Λιλ Β 

Η έγκυρη “Equipe” πριν απο δυο ημέρες είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τους 11 πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, κάθε ομάδας της Ligue 1. To πιο ενδιαφέρον στοιχείο του εν λόγω δημοσιεύματος, ίσως και επειδή είχε ελληνικό ενδιαφέρον, είναι πως στην 8η θέση της λίστας με τα πιο ακριβά συμβόλαια στην απερχόμενη πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ, φιγουράρει ο Ορέστης Καρνέζης!!

Μιλάμε για τον 36χρονο πρώην διεθνή κίπερ και πρώην του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2020 πήρε μεταγραφή από την Νάπολι στην Λιλ αντί 5.400.000 ευρώ και υπέγραψε με τους “Λιλουά” μέχρι τον Ιούνιο του 2023! Και στην μέχρι τώρα (περίπου) 2ετία του στην Λιλ έχει καταγράψει μόλις 1 συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Αυτή στο Κύπελλο της περσινής σεζόν κόντρα στην Αζαξιό αφού την τρέχουσα σεζόν έχει υποβιβαστεί στην Λιλ Β (εκεί δηλαδή που έπαιζε ο Αγκιμπού Καμαρά πριν έρθει στον Ολυμπιακό), χωρίς μάλιστα να έχει πάρει παιχνίδι!

Η παραπάνω στατιστική του Καρνέζη όμως, κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το deal που είχε πετύχει πριν από περίπου 18 μήνες με τον τότε πρόεδρο της Λιλ, ο Έλληνας ατζέντης Βασίλης Παναγιωτάκης, για τον πελάτη του!

Συγκεκριμένα μηνιαίες αποδοχές ύψους 105.000 ευρώ, επί 14 μήνες, δηλαδή μικτές ετήσιες αποδοχές 1.470.000 ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται κάποια εξτραδάκια, που φτάνουν τα επιπλέον 40.000 ευρώ τον χρόνο).Δηλαδή αν ο Καρνέζης μείνει και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι στην Λιλ, δηλαδή εξαντλήσει και τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του(επόμενη σεζόν), θα έχει κοστίσει στην γαλλική ομάδα συνολικά 4.530.000!! Χωρίς να παίζει!!!

Το ανέκδοτο/απίστευτο παρασκήνιο του deal Νάπολι -Λιλ για τον Ορέστη

Ασφαλώς η περίπτωση του Ορέστη Καρνέζη είναι από μόνη της για σενάριο σειράς στο… Netflix! Από εκεί που είχε στιγματιστεί για ένα γκολ απο την… σέντρα που είχε δεχθεί στο ΟΑΚΑ, σε κυπελλικη ρεβάνς με την ΑΕΚ και είχε αποφασίσει μετά απο μια ακόμη άτυχη βραδιά του με τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι (όπου έπαιζε τραυματισμένος) να κόψει την μπάλα (!), με την στήριξη και την επιμονή του ατζέντη του (Παναγιωτάκης) το… γύρισε, πήρε την πρώτη του μεταγραφή στο εξωτερικό (Ουντινέζε, το 2013) κι από τότε έχει καταφέρει να παίξει σε 4 από τα κορυφαία 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Καρνέζης βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με την Γουότφορντ, στην ισπανική Πριμέρα με την Γρανάδα, στην Serie A με Ουντινέζε/Νάπολι και πλέον, στα ποδοσφαιρικά του γεράματα, στην Λιλ. Με το κορυφαίο συμβόλαιο στην καριέρα του (1,5 εκ. ετησίως)κι ας μην έχει συμμετοχή(ούτε…χομπίστας να ήταν)…

Λίγοι βέβαια γνωρίζουν το παρασκήνιο της μεταγραφής του από την Νάπολι στην Λιλ τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι “παρτενοπέι” ήθελαν να αγοράσουν τον Νιγηριανό φορ Βίκτορ Οσιμέν, οι “Λιλουά” ζητούσαν 80.000.000 ευρώ (όσα είχαν πουλήσει και τον Πέπε στην Άρσεναλ), με το ιταλικό κλάμπ να τους αντιπροτείνει να τους δώσει (σαν αντάλλαγμα) κάποιον από το ρόστερ τους, για να μειωθεί το ποσό.

Όντως η Λιλ το δέχτηκε, έτσι το deal της πώλησης του Οσιμέν στην Νάπολι έκλεισε στα 75.000.000 ευρώ, με τους “παρτενοπέι” να δίνουν μια λίστα με ονόματα διαθέσιμων προς αποχώρηση παικτών τους, προκειμένου να επιλέξουν έναν οι Γάλλοι. Με τον πρόεδρο της Λίλ όμως, να κάνει την έκπληξη και να ζητάει παίκτη εκτός της λίστας, ο οποίος ήταν ο Ορέστης Καρνέζης!

Μάλιστα αρχικά ο ομόλογος του στην Νάπολι, ο ιδιόρρυθμος Ντε Λαουρέντις δεν ήθελε να δώσει τον Καρνέζη (κι ας ήταν τρίτος στην ιεραρχεία της ομάδας) αφού του είχε μεγάλη συμπάθεια. Τελικά συμφώνησε αλλά boostαρε και ο ίδιος για ένα έχει στην Λιλ ένα σούπερ συμβόλαιο ο Έλληνας κίπερ. Σημειολογικά, για λόγους… εφορίας, ουσιαστικά ο Καρνέζης εμφανιστηκε σαν αγορά 5,4 εκ. της Λιλ από την Νάπολη, αν και ουσιαστικά ήταν στα ανταλλάγματα για τον Οσιμέν

Παραμένει οπαδός του Παναθηναϊκού ο Καρνέζης…

Στο δια ταύτα μιλάμε για έναν παίκτη που ήταν αγαπητός (προπονητών και διοικούντων) σε όλες τις ομάδες στο εξωτερικό που βρέθηκε, με θετική αύρα και πρότυπο επαγγελματία, κάτι που πάντα στο τέλος το… εισέπραττε. Ακόμη κι αγωνιστικά αφού σε όλες (με εξαίρεση στην Λιλ), αν και ξεκινούσε ως δεύτερος ή τρίτος, έβρισκε τρόπο, χώρο και χρόνο για να κάνει συμμετοχές.

Επίσης, λίγοι γνωρίζουν πως ο Καρνέζης με την οικογένειά του στάθηκαν …τυχεροί και στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Λίγες μόλις ημέρες πριν από εκείνο το τραγικό απόγευμα είχαν αναχωρήσει από το σπίτι τους στο Μάτι, το οποίο κάηκε /καταστράφηκε ολοσχερώς…

Και κάτι ακόμη σχετικά με την διεθνή καριέρα του Καρνέζη: από τον Ιούλιο του 2013 που έφυγε για την Ουντινέζε, σε αυτά τα 9 χρόνια, μια φορά βρέθηκε πολύ κοντά στην επιστροφή του σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Ήταν στον Ολυμπιακό. Δεν γύρισε όμως… Ίσως γιατί κατά βάθος παραμένει οπαδός του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα κι ας μη το έχει “διαλαλήσει”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here