Θέλει να διοργανώσει… ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Ρωσία!

0
40

Από… εκπλήξεις άλλο τίποτε η Ρωσία. Τι και αν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, τι και αν της επιβάλλονται κυρώσεις, τι και αν οι ολιγάρχες βρίσκονται στο στόχαστρο και η Δύση προσπαθεί να πλήξει την οικονομία της -και όχι μόνο- τι και αν έχει αποβληθεί από μεγάλες διοργανώσεις αθλητισμού εκείνη το… χαβά της.

Προς τι τα παραπάνω; Μέλος του συμβουλίου της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δήλωσε πως η χώρα του ενδιαφέρεται για την διεξαγωγή είτε του Euro 2028 είτε εκείνου του 2032!

“Εχουμε σκοπό να καταθέσουμε φάκελο με τον οποίο θα ζητήσουμε την διεξαγωγή του Euro 2028 και 2032”, δήλωσε ο Σεργκέι Ανόχιν στο “Match TV”.

Με τα τωρινά δεδομένα πάντοτε κάτι τέτοιο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Ούτως ή άλλως ως επικρατέστερες για να αναλάβουν το Euro 2028 είναι η συνυποψηφιότητα από (Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία) Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρειο Ιρλανδία και Ιρλανδία, οι οποίες έχουν καταθέσει και τη μοναδική πρόταση.

Μεγάλος αντίπαλος θα είναι η Ιταλία, η οποία και αυτή διεκδικεί τη διοργάνωση και να ακολουθήσει το παράδειγμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, που θα διεξαχθούν μεταξύ του Μιλάνου και της Κορτίνα Ντ΄ Αμπέτσο.

Για την ιστορία, η προηγούμενη διοργάνωση, το Euro 2020, διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021 (μετά την αναβολή λόγω της πανδημίας της Covid-19) σε 11 διοργανώτριες πόλεις σε όλη την Ευρώπη για τον εορτασμό της 60ής επετείου του τουρνουά, ενώ η τελευταία φορά που η Αγγλία φιλοξένησε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 1996.

Η τελευταία ποδοσφαιρική διοργάνωση που φιλοξένησε η Ρωσία ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ο τελικός του οποίου έγινε στο στάδιο Λουζνίκι. Θυμίζουμε πως στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας έγινε πρόσφατα η συναυλία στήριξης στον Βλαντιμίρ Πούτιν,  ο οποίος έδωσε κανονικά το παρών πριν πέσει το σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες των Ρώσων. Οι αρμόδιοι είχαν επικαλεστεί “βλάβη στον σέρβερ” προκειμένου να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here