Δασική πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο: «Καλύτερη η εικόνα» της φωτιάς, τμήμα της Εθνικής δόθηκε στην κυκλοφορία

0
29

Δασική πυρκαγιά έχει «ξεσπάσει» σε χαμηλή βλάστηση, τρία χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας.

Η φωτιά καίει σε παράδρομο στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, στη δυτική πλευρά της Εθνικής Οδού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Δεν κινδυνεύουν κατοικίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό είχε διακοπεί από την Ελευσίνα έως τη Νέα Πέραμο και γινόταν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Ωστόσο, επειδή η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη, δόθηκαν δύο λωρίδες στην κυκλοφορία. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Περαχώρας.

Νωρίτερα, είχε κλείσει η Εθνική Οδός και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον κόμβο στη Μάνδρα, ενώ, πριν από λίγο, προσθαλασσώθηκε ένα air tractor για τη φωτιά στη Νέα Πέραμο.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους λόγω βλάβης

Προσθέτως, αναγκαστική προσθαλάσσωση πραγματοποίησε διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου (AirTractor), το οποίο επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μία ιδωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 5, 2022

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα –εκ των οποίων, το ένα είναι για εναέριο συντονισμό– και 2 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here