Έμμεση στήριξη του Θανάση Σκαλιστήρα στο Στέφανο Βλάχο

0
916

Μάλλον φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα σενάρια περί συναλλαγής με φόντο το μοίρασμα θέσεων αντιδημαρχίας.

Πριν λίγο ο κ. Θανάσης Σκαλιστήρας εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν, να κατατάξουν το συνδυασμό μας στην τρίτη θέση με μικρή διαφορά από τον δεύτερο συνδυασμό. Τους ευχαριστούμε που διάβασαν το πρόγραμμά μας και ενημερώθηκαν για τις απόψεις, τις ιδέες και τις θέσεις μας.
Από τον πρώτο γύρο των εκλογών προέκυψαν σαφή μηνύματα, τα οποία δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αγνοήσει. Ο Βαγγέλης Σίμος έλαβε το μικρότερο ποσοστό πανελλαδικά για απερχόμενη διοίκηση, που ανέρχεται σε μόλις 23%. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπήρξε ποτέ δήμαρχος όλων των δημοτών, αλλά μίας στρατευμένης κομματικής μειοψηφίας.
Εμείς ως συνδυασμός που έχει στόχο να εκφράσει όλους τους δημότες, υποστηρίζουμε μια διοίκηση πολυσυλλεκτική και πολυφωνική. Εάν βρισκόμασταν στη δεύτερη θέση, θα ζητούσαμε αντίστοιχα τη στήριξη των υπολοίπων συνδυασμών, ώστε να απεγκλωβίσουμε την πόλη από το τέλμα και με όρους απόλυτης διαφάνειας, να κριθούμε για το έργο και την προσφορά μας.
Ζητούμε από τους πολίτες:
«Να πάμε όλοι μαζί»
«Να πάμε μπροστά»
«Να κάνουμε μια νέα αρχή»
«Να πάμε την Πετρούπολη Ψηλά»

Σχόλιο του west-athens.gr: Το 23% του Βαγγέλη Σίμου, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ένας από τους είναι το πλήθος (9) των ψηφοδελτίων αλλά και το μοίρασμα των ψηφοφόρων.

6 δημοτικές παρατάξεις βρέθηκαν κοντά ή πάνω από 10%, ποσοστό και νούμερα πρωτόγνωρα για δημοτικές εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε γειτονικούς δήμους με πολλαπλάσιους ψηφοφόρους/πολίτες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν πολύ λιγότεροι.

Είναι αλήθεια ότι το 77% δεν θέλει για δήμαρχο τον κ. Σίμο. Αυτή η αλήθεια όμως έχει και μια άλλη ανάγνωση. Ότι το 83% δεν θέλει για δήμαρχο τον κ. Βλάχο και ότι το 84% δεν ήθελε για δήμαρχο τον κ. Σκαλιστήρα.

Αλήθεια αν το 23% του κ.Σίμου αποδεικνύει ότι ήταν “στρατευμένη κομματική μειοψηφία” (με το ΚΚΕ να παίρνει 5,35% πανελλαδικά), τότε τι αποδεικνύει το 15,93% του κ. Σκαλιστήρα (με τη Νέα Δημοκρατία να παίρνει 33,12% πανελλαδικά);

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here