ΡΑΚ Πετρούπολης: Ανακοίνωση για αποτελέσματα εκλογών με αιχμές κατά Στέφανου Βλάχου

0
549
  1. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας που εμπιστεύτηκαν την δράση μας, το πρόγραμμα μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν την δυνατότητα να εκπροσωπούμαστε στο νέο δημοτικό συμβούλιο με 2 εκλεγμένα μέλη. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους /ες της παράταξης μας που μας στάθηκαν και μας βοήθησαν αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο, διάθεση και αγωνιστικότητα.
  1. Οι τρεις κάλπες αποτύπωσαν την συντηρητική στροφή της κοινωνίας, σχεδόν στο σύνολο των ΟΤΑ όσο και στο δήμο μας. Τα αδιέξοδα και τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν και είναι απόρροια της εφαρμογής των μνημονίων και στην Τ.Α., της υποχρηματοδότησης, του ασφυκτικού πλαισίου και μετατροπής της αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων του κράτους. Είναι απόρροια των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, της επιβολής ελαστικών μορφών εργασίας, της μετατροπής των δήμων σε Ανώνυμες Εταιρίες.
  1. Ο πρώτος γύρος των εκλογών ανέδειξε το νέο δημοτικό συμβούλιο. Η σύνθεση του αποτυπώνει την συντηρητική στροφή αφού αρκετές παρατάξεις που υιοθετούν νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές εξέλεξαν σημαντικό αριθμό δημοτικών συμβούλων συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία .
  1. Η δημοτική μας κίνηση (Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης) όλα αυτά τα χρόνια (όχι τώρα προεκλογικά όπως έκαναν ορισμένοι) αναδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν όλους μας με έμφαση στην ποιότητα ζωής, στο περιβάλλον, στην διαχείριση απορριμμάτων, στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, στην υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, στην υγεία, στην παιδεία. Βέβαια, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι κατώτερο των προσδοκιών μας, όμως εμείς, όπως έχουμε αποδείξει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στις γειτονιές της Πετρούπολης .
  1. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών φέρνει τον κ. Β. Σίμο (Λαϊκή Συσπείρωση) και τον κ. Σ. Βλάχο (ΑΔΕΚ) διεκδικητές για την θέση του δημάρχου. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι ο πολιτικός χαρακτήρας, το πρόγραμμα της παράταξης του κ. Βλάχου και οι θέσεις που πρεσβεύει βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας. Πολύ περισσότερο που οι διαφαινόμενες συμμαχίες  που επιζητά για την εκλογή του και την άσκηση διοίκησης θα θέσουν την πόλη μας, την λειτουργία του δήμου και τις ζωές μας σε χειρότερη κατάσταση. Μελανό σημείο αποτελεί η πάση θυσία επιδίωξη της εκλογής του με αντιαριστερή προπαγάνδα. Όσον αφορά τον κ. Σίμο (Λαϊκή Συσπείρωση) ζητήματα καθημερινότητας (απορρίμματα, καθαριότητα, υποδομές), πρωτοβουλίες εναντίωσης  στις επιπτώσεις των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών στην πόλη μας, πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, κοινωνική πολιτική, δεν υπηρετήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Για εμάς Αριστερά εκτός των άλλων σημαίνει ενωτικές πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Καλούμε την Λαϊκή Συσπείρωση να ανταποκριθεί.
  1. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, εμείς με την στήριξη των δημοτών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου μας και των υπηρεσιών του, υπεράσπιση του δικαιώματος στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ρεύμα, κατοικία, αθλητισμός, πολιτισμός). Συνεχίζουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση του Ποικίλου Όρους, του οριστικού τέλους του εγκλήματος που συντελείται με την διαχείριση των απορριμμάτων στην «Φυλή» την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πόλης, το δικαίωμα στην ζωή και την δουλειά των νέων ανθρώπων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here