«Χρησιμοποιούνται» οι «αιώνιοι» για να παει ο Κιομουρτζόγλου στην Βέρντερ – Ανατροπή με την ανανέωση Βιγιαφάνιες στον ΠΑΟ – Θετικός ο Λουτσέσκου για παραμονή Πασχαλάκη/Μιτρίτσα

0
29

Η στήλη σήμερα θα δώσει το follow up σε 5 υποθέσεις που τα τελευταία 24ωρα είχαν πρωταγωνιστές τον ομογενή μέσο Ορέστη Κιομουρτζόγλου, τον Λούκας Βιγιαφάνιες, τους Μιτρίτσα και Πασχαλάκη αλλά και τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ.

KIΟΜΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ

Σύμφωνα με την Bild της Πέμπτης απασχολεί μεταγραφικά ενόψει καλοκαιριού Βέρντερ Βρέμης/Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό.

Γερμαναθρεμένος αμυντικός μέσος, διεθνής με την Ελπίδων της Γερμανίας, ο οποίος τον Μάϊο θα κλείσει τα 24 του χρόνια. Από το 2019, παίζει στην Ολλανδία με Χέρακλες,στην οποία πήγε από την γερμανική Ουντερχάκινγκ (έχει μαζί της συμβόλαιο ως το 2023 με την οψιόν επέκτασης ως το ´24 να την έχει το κλαμπ)!

Ο Ορέστης Κιομουρτζόγλου, στις δυο μεταγραφικές περιόδους είχε “παίξει” δυνατά στα ελληνικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ για την ΑΕΚ! Η αλήθεια; Της είχε προταθεί, ο φάκελος του υπάρχει ακόμη στο “κιτρινόμαυρο” τμήμα σκάουτινγκ, εξετάστηκε αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε πραγματικό στόχο της ΑΕΚ. Ούτε τον είχε ζητήσει ποτέ ο Αργύρης Γιαννίκης, όπως επίσης είχε γραφτεί για τον Κιομουρτζόγλου.

Στο δια ταύτα: η χρηματιστηριακή του αξία είναι στις 900.000 ευρώ, η Χέρακλες ξεκινάει από το 1,5 μύριο, το γερμανικό μανατζερικό Γραφείο που τον έχει προσπαθεί να τον “περάσει”στην Βέρντερ Βρέμης (ειδικά αν επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα) και οι Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός (στους οποίους έχει πάντως προταθεί) μπορούν να… βοηθήσουν. Έτσι έχει το “έργο” μέχρι τώρα.

ΡΟΥΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Παρασκευής είναι στην λίστα με τους υποψήφιους προπονητές της ΑΕΚ. Κάτι όμως, που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, η οποία βρήκε την … αφορμή και προχώρησε σε ενημέρωση για να προλάβει την ακατάσχετη ονοματολογία.

Ουσιαστικά δεν διαψεύστηκε πως απασχόλησε ο 58χρονος Γάλλος τεχνικός την Ένωση αλλά με προσεκτική διατύπωση αποδυναμώθηκε. Όχι μόνο ο Γκαρσία αλλά και ο… κάθε Γκαρσία που έχει γραφτεί ή θα γραφτεί προσεχώς για τον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Γιατί τέτοιου επιπέδου/κασε προπονητές είναι δύσκολο να έρθουν στην Ελλάδα ενώ θέλει χρόνο/χρήμα/πρότζεκτ για να πειστούν…

“Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το παραμικρό νόημα παράθεσης ονομάτων, που τυχόν εξετάζονται και πολύ περισσότερο η καλλιέργεια και η εκτόξευση προσδοκιών στους οπαδούς μας, από την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα απολύτως δεδομένο…” ήταν το πιο διαφωτιστικό κομμάτι από την επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ με αφορμή το δημοσίευμα για τον Ρούντι Γκαρσιά (πρώην των Λυών/Μαρσέιγ/Ρόμα/Λιλ, ο οποίος 3 φορές την προηγούμενη 10ετία ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής του Σαμπιονά).

Στο δια ταύτα: η ΑΕΚ που την πάτησε το Γενάρη με παίκτες τύπου Ντανίλο Μπαρμπόσα/Μπαλάντα δεν θέλει να ξαναπάθει το ίδιο τώρα με προπονητές/ ονόματα αντίστοιχου βεληνεκούς και βαθμού δυσκολίας. Κατά συνέπεια προσέχει επικοινωνιακά, κρατώντας χαμηλά τις προσδοκίες μετά την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης Σάντος. Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο Κόλερ ή Ρεμπρόφ κι άλλο Γκαρσία ή Πιέλ (για παράδειγμα)

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Στην υπόθεση της ανανέωσης του με τον Παναθηναϊκό πάμε – όπως όλα δείχνουν – για ανατροπή. Δηλαδή για παραμονή! Με θετική εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αν και καλό θα είναι να περιμένουμε και το φινάλε της σεζόν, με τους “πράσινους” να διεκδικούν το Κύπελλο αλλά και θέση στην 4άδα του πρωταθλήματος.

Ο Γιοβάνοβιτς του βρήκε θέση/ρόλο στο σύστημα του, ο Αργεντινός ανταποκρίνεται βγάζοντας και πάθος και ο Σέρβος κόουτς (που θα μείνει) θέλει στα ευρωπαϊκά προκριματικά του καλοκαιριού να έχει στη διάθεσή του όσους περισσότερους παίκτες του φετινού κορμού της ομάδας.

Με τους Μαουρίτσιο, Γκατσίνοβιτς, Λούντκβιστ, Βιτάλ να αποχωρούν το καλοκαίρι και τον Αγιούμπ να μην υπολογίζεται, ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να υπολογίζει μόνο στους Ρούμπεν Πέρεθ/ Αλεξανδρόπουλο και τον Κουρμπέλη εφόσον είναι υγιής…

Στο δια ταύτα: η ανανέωση του Βιγιαφάνιες είναι μονόδρομος για τους Γιοβάνοβιτς/Αλαφούζο ενόψει του ξεκινήματος της επόμενης σεζόν, αρκεί βέβαια και ο Αργεντινός να δεχτεί ένα κούρεμα (μίνιμουμ) 25% των σημερινων αποδοχών του (600.000 ευρώ)

ΜΙΤΡΙΤΣΑ-ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Του Ρουμάνου εξτρέμ τελειώνει ο δανεισμός του το καλοκαίρι, του διεθνή Έλληνα κίπερ ολοκληρώνεται το συμβόλαιο το καλοκαίρι! Και για τους δυο, στον αρχικό προγραμματισμό που έχει γίνει, υπάρχει ήδη η θετική εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Βεβαίως η τελική αξιολόγηση/απόφαση, τόσο για τον Μιτρίτσα όσο και για τον Πασχαλάκη, θα γίνει από τους “ασπρόμαυρους” με το τέλος της σεζόν.

Άλλωστε στην δεδομένη στιγμή ο “δικέφαλος” είναι εντός στόχων και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και στο Κόνφερενς Λιγκ! Και επειδή μιλάμε για Ελλαδα, που… δοκάρι και μέσα είναι επιτυχία, δοκάρι και έξω αποτυχία, πολλά για το μέλλον και των δυο θα κριθούν εκ των αποτελεσμάτων σε αυτό το τελευταίο δίμηνο της σεζόν.

Για τον Μιτρίτσα δεν υπάρχει οψιόν αγοράς του απο την New York City, θα πρέπει να μπει ο ΠΑΟΚ σε διαπραγμάτευση αλλά με βάση ένα ποσό κοντά στο 1.500.000 ευρώ, θα ντιλάρουν. Με τον Λουτσέσκου να θεωρεί πως τα χαρακτηριστικά του Μητρίτσα δεν υπάρχουν στο υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ, ο παίκτης έχει πλέον προσαρμοστεί στα θέλω του κι απλά χρειάζεται να κάνει και μια κανονική καλοκαιρινη προετοιμασία για να …λάμψει.

Για τον Πασχαλάκη είναι λίγο πιο περίπλοκο. Και το περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν φωνές στον Οργανισμό που έλεγαν πως έπρεπε να αποκτηθεί βασικός γκολκίπερ λόγω της “ελαφρότητας” κάποιες στιγμές του Πασχαλάκη. Ο Λουτσέσκου και τότε τον στήριξε και δεν πήραν τερματοφύλακα.

Τώρα τελειώνει το συμβόλαιό του, τόσο ο Μπότο όσο και το τμήμα σκάουτινγκ έχουν σκανάρει περιπτώσεις κίπερ από όλο τον κόσμο αλλά και ο Πασχαλάκης απο την πλευρά του μέσα στο 2022 κάνει μεγάλες εμφανίσεις…

Με τον δευτερο κίπερ ,Ζιβκοβιτς, να φεύγει σίγουρα το καλοκαίρι μπορεί ο Πασχαλάκης να ανανεώσει και να μείνει ως δευτερο-πρώτος. Έτσι και τα θέλω της πλειοψηφίας που θέλουν νέο τερματοφύλακα για βασικό θα ικανοποιηθούν αλλά και το θέλω του Λουτσέσκου που ζητάει να μείνει ο Πασχαλάκης. Αρκεί ο δεύτερος να συμβιβαστεί με ένα συμβόλαιο στα 400 με 500 χιλιάρικα, απο τα 700 που παίρνει τώρα…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here