Χρηματιστήριο: Σε αρνητικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης λόγω πιέσεων στα blue chips

0
22

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, εικόνα που εμφανίζουν εξάλλου και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, αφού δεν υποχωρούν τα «μαύρα σύννεφα» στον ενεργειακό κλάδο. Οι επενδυτές βρίσκονται και εν αναμονή της ομιλίας του Προέδρου της FED, Τζερομ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ (17.00 ώρα Ελλάδος).

Στο ταμπλό στη 1.00 ώρα ο Γενικός δείκτης υποχωρούσε 0,57% στις 891,03 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνονταν λίγο πάνω από τα 12 Εκατ. ευρώ.

«Βαρίδι» για την ανοδική πορεία της αγοράς ο τραπεζικός κλάδος με την Eurobank να υποχωρεί 1,30%, την Alpha Bank 0,52%, την Εθνική 1,11% και την Πειραιώς 0,89%.

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τα ΕΛΠΕ να ενισχύονται 1,43% και την Motor Oil  1,29%.

Σημαντικές απώλειες για τους «μεγάλους» με την ΔΕΗ να υποχωρεί 0,96% την Βιοχάλκο 0,80% και την Coca Cola Τρία Εψιλον 2,77%. Η Coca Cola ανακοίνωσε ότι η Blackrock στις 23 Αυγούστου 2022 μείωσε το έμμεσο μερίδιο της στην εταιρεία κάτω από 5% στο 4,95%, αλλά το συνολικό μερίδιο έμεινε αμετάβλητο στο 5,35%.

Αντίθετα με κέρδη κινούνται στο ταμπλό οι Jumbo, Quest, Σαράντης. Ομοίως θετικό πρόσημο έχουν οι Autohellas, Intrakat, Entersoft, Παπουτάνης, Πλαστικά Θράκης και Τεχνική Ολυμπιακή. Από την μικρή κεφαλαιοποίηση, τέλος, «ξεχωρίζουν» οι Αλουμυλ, Ελαστρον, Δρομέας και Revoil.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξηγεί γιατί διάλεξε τον Αλέξη Κούγια για δικηγόρο της
Αποκαλύψεις για τη χλιδάτη ζωή της κόρης του Βλαντίμιρ Πούτιν
Άσλεϊ Γκράχαμ: Γυμνή στο Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here