Φωτιά στην Πάρνηθα: Γιατί υπήρξε αναζωπύρωση τα ξημερώματα – Μάχη να μην περάσει στους Θρακομακεδόνες

0
26

Τεράστια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει στην Πάρνηθα ενώ στη μάχη συνδράμουν και τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας, με 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό) να επιχειρούν.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο Mega, τόνισε- αναφερόμενος στην αναζωπύρωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πάρνηθα- ότι παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας» στην περιοχή, εξηγώντας ότι πρόκειται για «έκρηξη» φωτιάς με αποτέλεσμα οι φλόγες να φουντώσουν. Αυτή η «έκρηξη» σημειώθηκε σε χαράδρα στις 03:20 ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς και ο αέρας ήταν πολύ έντονος.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, σχετικά με τους Θρακομακεδόνες, ο Γιάννης Αρτοποιός ξεκαθάρισε πως η φωτιά δεν έχει φτάσει στην περιοχή και δίνεται σκληρή μάχη για να μην συμβεί αυτό, προσθέτοντας πως αυτό που έχει γίνει, είναι να φτιαχτεί ζώνη ανάσχεσης ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Δορυφορική εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή

Το πρωί της Τετάρτης 23/8 ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Πάρνηθας.

Η παρακάτω δορυφορική εικόνα παρουσιάζεται μετά από επεξεργασία από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου για δύο περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Αττικής

Πολύ υψηλός κίνδυνος κατηγορίας 4⃣ για αύριο Πέμπτη 24 Αυγούστου σε:

Αττική
Εύβοια & Βοιωτία

Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε αρκετές περιοχές

https://t.co/Lq5IkUnyOB pic.twitter.com/CGYJEONnfe

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 23, 2023

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Timelapse βίντεο του meteo δείχνει πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε
Φορολογικές δηλώσεις: Πότε υποβάλλεται η τροποιητική δήλωση χωρίς την επιβολή προστίμων
Λάκης Γαβαλάς: Περισσότερο έχω ερωτευτεί γυναίκες νοητικά, παρά να κάνω σεξ με ένα αρσενικό
Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Είχα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο πατέρας μου είναι τοξικομανής κι έκανε χρήση μπροστά μας

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here