Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Νέες καταγγελίες στο φως

0
27

Πολλά τα ερωτήματα για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα της Ερέτριας, τον Ιανουάριο του 2021.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δικηγόροι και μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος πολιτικού, ο γιος και ο αδελφός του Σήφη Βαλυράκη κατήγγειλαν «συγκάλυψη του εγκλήματος».

Συγκινημένος ο γιος του Σήφη Βαλυράκη περιέγραψε τη στιγμή που κλήθηκε να αναγνωρίσει την σορό του νεκρού πατέρα του τον Ιανουάριο του 2021, όταν βρέθηκε νεκρός στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ερέτριας.

«Δεν ήταν θαλάσσιο ατύχημα αλλά εγκληματική ενέργεια» ανέφερε. «Ο πατέρας μου ξυλοκοπήθηκε βαριά. Είχε μελανιές και εκχυμώσεις σε όλο του το πρόσωπο. Σε πάρα πολλά σημεία» όπως τόνισε ο ίδιος.

«Στο πρώτο στάδιο που θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν με τον πιο έντονο και συστηματικό τρόπο όλοι οι μηχανισμοί ενός κράτους δικαίου για την διαλεύκανση μίας δολοφονίας, ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί συσκότισης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Τα πυρά της οικογένειας στρέφονται κυρίως κατά του εισαγγελέα Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου ο οποίος έβαλε την υπόθεση της δολοφονίας στο αρχείο αλλά μετά την έφεση που έγινε δεκτή, η υπόθεση άνοιξε και πάλι.

Πληροφορίες μάλιστα, που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας μιλούν για «σύνδεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021 με το σκάνδαλο της Siemens και παρεμβάσεις στην υπόθεση από την Κυβέρνηση».

Τα παραπάνω κατήγγειλαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας Βαλυράκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δίνοντας πολιτική διάσταση στο θρίλερ της δολοφονίας του 74χρονου πολιτικού.

Προχωρώντας παραπέρα, οι συνήγοροι κατήγγειλαν «μεθοδεύσεις κορυφαίων δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση και σύνδεση τους με το περιβάλλον του υπουργού δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι», πρόσθεσαν.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ στο πάνελ ήταν ο γιος του εκλιπόντος Αλέξης Βαλυράκης, ο αδελφός του εκλιπόντος όπως επίσης και οι νομικοί της οικογένειας και προσωπικοί φίλοι του Σήφη Βαλυράκη.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές διαγράφονται από την εφορία
Η ντροπή με τα εγκαίνια των 3 σταθμών του Μετρό στον Πειραιά
Ο ταλαντούχος κύριος David Edouard Sassoon και οι «περιπέτειες» του στην Ελλάδα
Συνελήφθη ο πατέρας της 12χρονης από τον Κολωνό για ναρκωτικά

 

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here