Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού

0
37

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 18χρονο που έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη»

Τα στοιχεία που δείχνουν πρσχεδιασμένη επίθεση

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτο τεκμαίρεται αφενός από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τις πληροφορίες ότι έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» υπήρχαν άτομα που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.

Τα ευρήματα

Τα ευρήματα από τις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου έγιναν τα επεισόδια τα οποία οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού φέρνει στο φως το protothema.gr.

Στις εικόνες διακρίνονται κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου.

 

Η κατάθεση του συναδέλφου του 31χρονου

Στην κατάθεσή του ο συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού περιγράφει, μεταξύ άλλων, ότι «οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση» ενώ κάνει λόγο για πολλές φωτοβολιδες που έπεσαν, ναυτικού τύπου, μια εκ των οποίων «βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό».

«Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί» πρόσθεσε στην κατάθεσή του ο συνάδελφος του τραυματία αστυνομικού.

Περιγράφοντας, δε, την επίθεση που κράτησε περίπου 10-15 λεπτά ο αστυνομικός λέει ότι «έριχνα ν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις».

Διαβάστε ακόμη:

Μαρία Κορινθίου: Με κόκκινα εσώρουχα σε χριστουγεννιάτικο βίντεο
Ιωάννα Τούνη: Με mermaid hair look και αστραφτερό σετ σε βραδινή έξοδο
«Χάπι άσκησης»: Το νέο φάρμακο που αδυνατίζει καθώς ξεγελά το σώμα που νομίζει ότι γυμνάζεται
Τα ψιλά γράμματα μιας μη συμφωνίας που έγινε Διακήρυξη Φιλίας

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here