Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε το εμπόλεμο Μικολάγιεφ

0
28

Ο Ουκρανός Πρόεδρος επισκέφθηκε την πόλη στα νότια, κατά τη διάρκεια ταξιδιού εργασίας στην περιοχή, σύμφωνα με σημερινή (18/06) ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου, δίχως να αποσαφηνισθεί η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης.

Φορώντας το –χαρακτηριστικό του– χακί φανελάκι, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απένειμε μετάλλια και έβγαλε φωτογραφίες με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων σε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπως φαίνεται, σύμφωνα με βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του.

 

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα περίχωρα του Μικολάγιεφ στις αρχές Μαρτίου, ωστόσο, στη συνέχεια απωθήθηκαν στα ανατολικά και νότια όρια της περιοχής, όπου οι μάχες συνεχίζονται.

Στα τέλη Μαρτίου, ρωσικός πύραυλος άνοιξε μία τρύπα σε κτήριο και σκότωσε 37 ανθρώπους εκεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζελένσκι βρέθηκε σε νοσοκομείο του Μικολάγιεφ και απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον Δήμαρχο, Ολεξάντρ Σενκέβιτς, και τον Κυβερνήτη, Βιτάλι Κιμ, για την εργασία τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής έως σήμερα.

«Οι γενναίοι άνδρες μας. Ο καθένας από αυτούς εργάζεται στο μέγιστο», είπε και προσέθεσε: «Αναμφίβολα, θα κρατήσουμε γερά! Αναμφίβολα, θα νικήσουμε»!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here