Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τις Επιτροπές διαγωνισμών για τα μεγάλα έργα! Στελέχη παραιτούνται ή παύονται και αντικαθίστανται με γραμματείς και συνεργάτες των γραφείων των αρμοδίων υπουργών!

0
29

Περίεργα πράγματα, που ανοίγουν μεγάλη συζήτηση, μαθαίνω ότι συμβαίνουν στο Υπ. Υποδομών σχετικά με ζητήματα Διεθνών διαγωνισμών και τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις αρμόδιες Επιτροπές αξιολόγησης και κατακύρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών επί τη βάσει των προσφορών που έχουν επισήμως υποβληθεί!

Εκείνο που εσχάτως, παραδόξως παρατηρείται είναι ότι σε αρκετούς διαγωνισμούς του Δημοσίου πολλών εκατομμυρίων (πχ Μπράλος – Άμφισσα), από δεκάδες έως εκατοντάδες, οριστικοί ανάδοχοι δεν κηρύσσονται οι προσωρινοί μειοδότες, δηλαδή εκείνοι που κατέθεσαν την πιο χαμηλή – φθηνή προσφορά, αλλά άλλοι, τρίτοι ή τέταρτοι στη σειρά και με προσφορά σε απόλυτα νούμερα κατά πολύ ακριβότεροι!

Το γεγονός τούτο εγείρει προβληματισμό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας, ότι πρόσωπα που απάρτιζαν τις Επιτροπές των Διαγωνισμών είτε παύθηκαν, είτε αντικαταστάθηκαν από στελέχη του Υπ. Υποδομών και ειδικότερα από γραμματείς και λοιπούς συνεργάτες – υπαλλήλους των γραφείων των αρμοδίων υπουργών!

Αληθεύει; Και αν ναι, είναι νόμιμο; Σε απλά λόγια, μήπως την ώρα τούτη εγείρεται ζήτημα νομιμότητας των αρμοδίων επιτροπών για τους διαγωνισμούς;

Διαβάστε ακόμη:

Μια δεκαετία στερήσεων, επιδομάτων, αναξιοπρέπειας
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Θεατές έκοψαν δέντρο με αλυσοπρίονο, γιατί τους… έκρυβε τη θέα (βίντεο)
Τουρκία: Έξω φρενών τα ΜΜΕ με το «νταηλίκια γιοκ» του Μητσοτάκη
Ο καναλάρχης – εργολάβος της ιστορικής Διαπλοκής, τα weekends σε Βερολίνο και Άμστερνταμ για Fun and pleasure

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here