Οριστική διαγραφή του Κ. Πλεύρη από τον ΔΣΑ για τον ναζιστικό χαιρετισμό

0
33

Την οριστική και αμετάκλητη διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, το Πειθαρχικό Τμήμα του συλλόγου έλαβε την απόφαση με αφορμή τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο δικηγόρος, έτσι έχει άμεση ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, είχε ασκήσει τον περασμένο Νοέμβριο πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, για τους ναζιστικούς του χαιρετισμούς μέσα στη δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, σε ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, επισημάνθηκε ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος» και για αυτόν τον λόγο «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη».

Διαβάστε περισσότερα

Ο γκουρού που έριξε έξω την Χίλαρι Κλίντον, θα πάρει στο λαιμό του και τον Μητσοτάκη;
Υπάρχει μεσάζοντας στα εξοπλιστικά; Οι φήμες για επώνυμο Έλληνα επιχειρηματία
Barbie: Έπτα γυναίκες πρωτοπόροι γίνονται κούκλες
Τέμπη: Το «μπάχαλο» με τις βάρδιες των σταθμαρχών και οι καταθέσεις του επιθεωρητή του ΟΣΕ

 

 

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here