Νέα Φιλαδέλφεια: Εκδόθηκαν τα πρώτα 41 φυλακιστήρια

0
15

Η τελευταία ημέρα απολογίας ενώπιων των ανακριτών είναι η σημερινή για τους 34 Κροάτες κατηγορούμενους χούλιγκαν, με τα πρώτα φυλακιστήρια να έχουν ήδη εκδοθεί.

Συνολικά 41 είναι τα φυλακιστήρια και αφορούν σε προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων σε 16 φυλακές της χώρας.

Μεταξύ των οποίων, 8 θα οδηγηθούν στον Αυλώνα και 6 στον Κορυδαλλό. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στα άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.

«Η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που έχασε τη ζωή του στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, χαρακτήρισε «θολή» και προς το παρόν «αδύναμη» ως προς το αδίκημα της ανθρωποκτονίας τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, ένας καλός άνθρωπος. Ο αδερφός, που μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του, έκανε το αυτονόητο να παρασταθεί ως διάδικος στη διαδικασία που ξεκίνησε την ανακριτική διαδικασία. Αναμένουμε το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο πλήρες. Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη. Έχουμε μία απαίτηση αυτό να το βρει η ελληνική δικαιοσύνη. Θα παλέψουμε για να βοηθήσουμε η Δικαιοσύνη να πετύχει τους στόχους της. Και είπα κάτι το οποίο αποτελεί και τον στόχο της οικογένειας. Εμείς δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να ευνοηθεί σε αυτή τη διαδικασία από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όλοι ξέρετε τις συνθήκες του περιστατικού και τις πλημμέλειες ενδεχομένως της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με τη δημιουργία αυτών των συνθηκών. Δεν θέλω να πω, σε αυτό το κομμάτι υπάρχει μια ΕΔΕ σε εξέλιξη και ενδεχομένως η κατάληξη της ΕΔΕ να φωτίσει λίγο τα πράγματα σε σχέση με τις πλημμέλειες του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Φανταστείτε αυτή η δικογραφία να περαιωθεί από την ανάκριση και να μην έχουμε καταλήξει ως κράτος, ως πολιτεία στο ποιος σκότωσε ή ποιοι συνήργησαν σε αυτό», είπε.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής ένα δεδομένο: ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί και απολογήθηκαν, έχουν απολογηθεί για άλλα αδικήματα και όχι για την ανθρωποκτονία. Δεν τους έχει αποδοθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Απολογήθηκαν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, το αδίκημα των εκρήξεων. Δεν έχουν απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτή η επιλογή που έκανε η κυρία ανακρίτρια, να μην αποδώσει σε κάποιον εκ των 105 αυτό το αδίκημα. Άρα υπάρχει ένα έλλειμμα. Ευελπιστούμε, ευχόμαστε, για να ησυχάσει και η ψυχή αυτού του ανθρώπου, ο οποίος ήταν δίκαιος άνθρωπος και δεν θέλει να αδικήσει κανέναν, ότι η ανάκριση, τα DNA, άλλες ανακριτικές ενέργειες, η ανάλυσης του οπτικού υλικού, θα φωτίσουν ώστε να έχουμε και αυτό το αδίκημα στο τραπέζι. Φανταστείτε να κλείσει η δικογραφία και ακόμα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να είναι κατά άγνωστου δράστη. Θα είναι τραγωδία για την ελληνική πολιτεία».

Χαρακτήρισε «όπλα» τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά και τα δείγματα DNA που έλαβαν από τους κατηγορουμένους οι ερευνητές, αλλά επανέλαβε ότι η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Για τη δήλωση του Κροάτη προέδρου, ότι δεν μπορούν να κρατηθούν 100 άτομα, σχολίασε ότι οι πολιτικοί κάνουν άλλες προσεγγίσεις στο μυαλό τους. «Έχουν άλλες σκοπιμότητες. Εμείς οι δικηγόροι έχουμε άλλες προσεγγίσεις σε σχέση με μία υπόθεση. Για εμάς το αντικείμενό μας είναι λίγο πιο περιορισμένο. Ο πρόεδρος της Κροατίας στο μυαλό του έχει άλλες σκοπιμότητες που διαμορφώνουν τις σκέψεις του και διαμορφώνουν και τον λόγο του. Πράγματι, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν γεννάται θέμα και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της».

Διαβάστε ακόμη:

Αντώνης Χρυσουλάκης: Νεκρός δημοσιογράφος από την φωτιά σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής
Νέα Φιλαδέλφεια – Κούγιας: «Υπάρχει βίντεο από τη στιγμή του μαχαιρώματος»
Τσιτσιπάς: Το φιλί με την Μπαντόσα στα γενέθλιά του – «Συνέχισε να λάμπεις, σ’αγαπώ» του γράφει
Κέιτι Πέρι – Ορλάντο Μπλουμ: 83χρονος τους «σέρνει» στα δικαστήρια – «Μου πήραν το σπίτι»

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here