Κυριακή του Πάσχα: Με βροχές το ψήσιμο του οβελία – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

0
14

Με άστατο καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας θα γίνει το σούβλισμα του οβελία σήμερα Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου, καθώς σε πολλές περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρχουν έως το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Από το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς και Πελοποννήσου ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα δεν αναμένονται φαινόμενα, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές από το πρωί έως και το απόγευμα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16/04

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και την Ήπειρο μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και βαθμιαία και τις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου

Την Δευτέρα του Πάσχα θα συνεχιστούν οι βροχές στην ηπειρωτική Ελλάδα, αφήνοντας τα ανατολικά και νότια με κάποιες νεφώσεις αλλά και ήλιο. Η θερμοκρασία χωρίς αλλαγές, πιο ψυχρή στα δυτικά και βόρεια και με μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια. Λίγα χιόνια και πάλι θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επιμείνει η διαταραχή με τις σποραδικές βροχές σε όλη τη χώρα. Και η συνέχεια όμως της εβδομάδας φαίνεται πως θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στη θερμοκρασία και τους ανέμους.

Διαβάστε περισσότερα

Έξοδος Πάσχα: Ερήμωσε η Αθήνα – 576.914 οχήματα πέρασαν τα διόδια

Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Φουντώνουν οι φήμες χωρισμού

Σοφία Καρβέλα: «Με θεωρώ ατάλαντη, πέρασα δύσκολα, αλλά ισορρόπησα τη ζωή μου»

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here