Θεσσαλονίκη: Από 18 έως 20 ετών οι πέντε που επιτέθηκαν με οπαδικά κίνητρα σε 22χρονο

0
16

Σε βάρος πέντε ατόμων ηλικίας 18 έως 20 ετών σχηματίσθηκε δικογραφία για επίθεση με οπαδικά κίνητρα που κατήγγειλε ότι υπέστη 22χρονος, τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σχημάτισε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται τέσσερις νεαρούς με ελληνική καταγωγή, (18, 18, 19 και 20 ετών) και έναν 20χρονο αλλοδαπό.

Όπως είχε καταγγείλει το θύμα, οι δράστες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του -αφού τον ρώτησαν προηγουμένως τι ομάδα είναι- και με χρήση σωματικής βίας ένας εξ αυτών αφαίρεσε από το τσαντάκι του προσωπικά έγγραφα και μία χρεωστική τραπεζική κάρτα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου, ενώ περιλαμβάνει τα αδικήματα της ληστείας (κατά συναυτουργία και σε συνέργεια), όπως επίσης παραβάσεις συνδεόμενες με αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης επίθεσης με αθλητικό υπόβαθρο και ληστείας σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ταυτοποίησαν τα στοιχεία πέντε (5) εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς ημεδαπούς ηλικίας 18,18,19 και 20 ετών και 20χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και σε συνέργεια και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναφορικά με το συμβάν, ξημερώματα της 05-08-2023, οι προαναφερόμενοι νεαροί, έχοντας οπαδικά κίνητρα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του παθόντα και με χρήση σωματικής βίας, ένας εξ’ αυτών αφαίρεσε από το τσαντάκι του προσωπικά του έγγραφα και μία χρεωστική τραπεζική κάρτα, όσο οι υπόλοιποι του παρείχαν συνδρομή.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να πάρουμε τις αποφάσεις που έλαβαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη»

Διαβάστε ακόμη:

Χρωματιστά τιμολόγια: Στα φετινά επίπεδα οι τιμές του ρεύματος και στις αρχές του 2024
Τουρισμός: Πληρότητα άνω του 90% στους χειμερινούς προορισμούς – Ποιες περιοχές επιλέγουν
Οπαδική βία: Τα 3+1 «σκληρά» μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση
Εύα Καϊλή: To παρασκήνιο της γνωριμίας με τον Τζιόρτζι – Tο χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του ευρωπαϊκού σκανδάλου

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here