Η μεγαλύτερη Λαγάνα στο Περιστέρι! 4μ. ΜΗΚΟΣ & 3μ. ΠΛΑΤΟΣ. ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΚΗ ΤΣΙΚΟ

0
299

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή θα παρασκευάσουν τη μεγαλύτερη Λαγάνα.

Η μεγαλύτερη γιορτή θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, 18 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – στάση Μετρό «Ανθούπολη». Είσοδος Ελεύθερη!

Η Λαγάνα θα ξεπερνά τα τέσσερα (4) μέτρα μήκος και τα τρία (3) μέτρα πλάτος και στο τέλος θα διανεμηθεί στους πολίτες, που θα παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή για τα Κούλουμα!

Βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της Γειτονιάς), έμπειροι αρτοποιοί θα αναλάβουν την παρασκευή της Λαγάνας, με τη συμμετοχή της Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της λαγάνας είναι: 200 κιλά τεσσάρων ποικιλιών αλεύρι, 50 κιλά διαλεχτό σουσάμι, 20 λίτρα σισαμέλαιο, 15 κιλά ταχίνι, αλάτι, ζάχαρη και μαγιά Η γιορτή για τα κούλουμα του Δήμου Περιστερίου θα κορυφωθεί με την
προσφορά χιλιάδων μερίδων σαρακοστιανών, λαγάνων και κρασί, καθώς και με μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τον Γιάννη Καψάλη και τον Μάκη Τσίκο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here