Ζάκυνθος: Τρέχει… πετρέλαιο από τις βρύσες

0
15

Αίτημα να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο δήμος μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τη μόλυνση του αγωγού υδροδότησης από πετρέλαιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Κυριακή, με εντολή του υπουργείου Υγείας σταμάτησε η υδροδότηση της πόλης μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ οι δημότες παίρνουν νερό με υδροφόρες, σύμφωνα με τις αιτήσεις που καταθέτουν στο Δήμο, στο ισόγειο του Δημαρχείου που είναι ανοιχτό μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ζάκυνθος: Ο δήμος ζητά να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, το πρόβλημα «προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε τον δρόμο του νερού της βροχής. Τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ. Ολο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».

Όπως εξήγησε το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι «σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε και το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών» πρόσθεσε ο κ. Στασινόπουλος.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

«Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ θεωρεί ότι εισήλθε το πετρέλαιο από τον αγωγό ομβρίων, ο οποίος διαχέεται κάτω από τον αγωγό της ύδρευσης. Επειδή ο αγωγός της ύδρευσης είναι παλιός και έχει διαρροές από κάποια ρωγμή, μπήκε και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτή τη στιγμή και για αυτό διενεργούμε την ΕΔΕ. Μπορεί να υπήρξε και από αλλού, μπορεί να έγινε και κάτι που δεν το βλέπουμε. Όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα από σημείο που πιθανολογούμε και προς τα πάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα (εργαστηριακά) στη δεξαμενή. Το πρόβληαμ επικεντρώθηκε στο τέλος του δικτύου που σύμφωνα με τους τεχνικούς, το νερό κατέβηκε μετά άρχισε να γυρίζει. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η υπηρεσία από τους πολίτες ήταν από το ποτάμι προς την Αγία Τριάδα και όχι το αντίστροφο» δήλωσε χθες στη συνέντευξή τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης.

Ζάκυνθος: Ανακοίνωση ΔΕΥΑΖ μετά την εισροή πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΖ:

Σε συνέχεια του από 11-1-2024 δελτίου τύπου της υπηρεσίας μας ενημερώνουμε τους καταναλωτές ύδρευσης της πόλεως Ζακύνθου για τις ακόλουθες ενέργειες μας:

Σήμερα Παρασκευή 12-1-2024 η υπηρεσία μας θα προβεί :

1. Σε εκκίνηση διαδικασίας μήνυσης κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης.

2. Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

3. Άνοιγμα εκενωτηριων αγωγού

4. Πλύσιμο αγωγού

5. Πλήρωση με καθαρό νερό του αγωγού

6. Χλωρίωση ύδατος

6. Δειγματοληπτικός έλεγχος ύδατος και έλεγχος δικτύου

7.διαθεση ύδατος στους καταναλωτές

Παρακαλούμε τους πολίτες να προβούν στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση νερού και αν διαπιστώνουν πρόβλημα να απευθύνονται στην ΔΕΥΑ Ζακύνθου στο τηλέφωνο 26950 23277 προκειμένου η υπηρεσία να προβαίνει άμεσα σε έλεγχο .

Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Ζάκυνθου θα παραμείνουν στην διάθεση του κοινού έως ότου λυθεί οριστικά το θέμα.

Παραμένουμε στην διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και βοήθεια απαιτηθεί καθώς για την υπηρεσία μας προέχει η δημόσια υγεία και η παροχή υπηρεσιών στον πολίτη.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Όλα τα ενδιαφέροντα της εβδομάδας με το μάτι του Radar!
Coldplay: Στενεύουν τα περιθώρια για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
Οι πέντε ακριβότεροι πίνακες που βγήκαν στο «σφυρί» το 2023
Η Dua Lipa δεν έχασε καθόλου χρόνο – Αυτός είναι ο νέος σύντροφος

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here