Εύα Καϊλή: Η ζωή της στις φυλακές Χάρεν- Με 20 ακόμη κρατούμενες

0
14

Τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν, στο Βέλγιο, περιέγραψε, μιλώντας στο Star ο Βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκεγιέ.

Οι φυλακές του Χάρεν αποτελούν ένα πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι οικολογικές φυλακές με γήπεδα και άλλους κοινούς χώρους, ενώ τα κελιά δεν μοιάζουν με τα συμβατικά, αλλά είναι μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνεται μόνη της η κάθε κρατούμενη, έχοντας κρεβάτι, γραφείο, τηλεόραση και ένα παράθυρο.

Σύμφωνα με τον Βέλγο δημοσιογράφο, η Εύα Καϊλή φέρεται να έχει συναναστροφές με ακόμα 20 κρατούμενες, οι οποίες «έχουν σκοτώσει κι έχουν βιάσει, ενώ υπάρχουν και άλλες κρατούμενες που κατηγορούνται για εγκλήματα «λευκού κολάρου» (white collar crimes)».

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», υποστήριξε ο Μισέλ Γκεγιέ στο Star.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ προηγούμενων ημερών, οι φυλακές του Χάρεν θυμίζουν… χωριό. Η Εύα Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή από το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να παραμείνει εκεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου όταν και θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί και να αποφασιστεί αν θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τη δίκη της.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here