Δημήτρης Ταλιούρας: Στο β’ γύρο ψηφίστε με γνώμονα το καλό της Πετρούπολης

0
1150

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Δημήτρη Ταλιούρα, σχετικά με τη στάση της ΔΑΚ στο 2ο γύρο.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως επικεφαλής και προεδρος της Δ.Α.Κ(Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση), οφείλω ευχαριστίες στον λαό της πόλης μας και ιδιαίτερα στους πολίτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους (3.272 ψήφοι-13.03%).

Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς το σύνολο των 50 υποψηφίων μας(43 για πρώτη τους φορά), για τη συνεργασία, το ήθος και τον έντιμο αγώνα όλων μας. Ευχαριστώ και τους άμεσους συνεργάτες μας και βέβαια συγχαίρω τους εκλεγμένους Δημοτικούς συμβούλους.Η παράταξή μας ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, τόσο στις εκλογές του 2010, όσο και στις εκλογές 2014, κατέθεσε συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο με την εκλογή μας θα άλλαζε πραγματικά το πολιτικό σκηνικό στην πόλη μας.

Η κρίση του λαού για όλους μας, είναι σεβαστή το 2010 (Δ. Α. Κ=21%). Στις εκλογές εκείνες ο λαός επανέφερε τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) στον Δήμο μας, όπως αυτό συμβαίνει τα τελευταία 40 χρόνια, με ένα διάλειμμα (2002-2010).

Το 2014 η παράταξή μας με διάθεση συνεργασίας και ενότητος, συμπορεύτηκε με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις στην πόλη μας. Καταγράψαμε ποσοστό 33%. Η αλλαγή σκηνικού τη δεύτερη Κυριακή εφαίνετο δεδομένη. Δυστυχώς όμως, ανεκόπη από εκείνους, οι οποίοι την προσεχή Κυριακή μετά μανίας επιδιώκουν να γκρεμίσουν ένα “καθεστώς”, (όπως λένε) , το οποίο όμως οι ίδιοι “μετά μανίας” πάλεψαν να το διατηρήσουν το 2014. Αυτές είναι ιστορικές αλήθειες, τις οποίες οφείλουμε να κάνουμε γνωστές στη νέα γενιά και βέβαια να ενθυμούνται οι μεγαλύτεροι.

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής (26/05/2019) η παράταξή μας και πάλι με πρόγραμμα, στόχευσε στη νίκη και την αλλαγή στην Πετρούπολη. Από το αποτέλεσμα των εκλογών όμως, προκύπτει, ότι οι συμπολίτες μας, για μία ακόμη φορά επέλεξαν να θέσουν το δίλημμα ανάμεσα στη στασιμότητα αφενός και αφετέρου στην επιστροφή σε πρακτικές παρελθόντων ετών, που κρίθηκαν ήδη το 2010.

Ως παράταξη(Δ. Α. Κ), πιστεύουμε, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος ανάμεσα σε ιδεοληψίες και στη ματαιοδοξία.

Είναι πεποίθηση όλων των μελών και των φίλων της Δ. Α. Κ, ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της πόλης μας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Δεν διεκδικούμε αξίωματα στη νέα διοίκηση του Δήμου. Δεν έχουμε συζητήσεις με κανέναν από τους δύο υποψηφίους. Ως απλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της πολης μας, η οποία έχει τα ίδια σχεδόν προβλήματα τα τελευταία 20 χρόνια.

Λυπούμαστε διότι η προσπάθεια μας για προεκλογικές προγραμματικές συγκλίσεις με παρατάξεις, που έχουν ενεργό συμμετοχή από το 2010 προσέκρουσαν σε αρνήσεις.

Την προσεχή Κυριακή ο λαός θα επιλέξει τον Δήμαρχο της πόλης μας.

Στην παράταξή μας τα μέλη και οι φίλοι της Δ. Α. Κ αποφασίσαμε με δημοκρατικές διαδικασίες, ότι η ψήφος μας θα έχει σαφή παραταξιακή συνείδηση, με απόλυτο σεβασμό όμως στην προσωπικότητα κάθε μέλους και βέβαια με γνώμονα το συμφέρον της Πετρούπολης.

Ελπίζουμε, ότι η επιλογή του λαού μας, θα γίνει με το χέρι στην καρδιά, το βλέμμα στο μέλλον και χωρίς το παραμικρό πισωγύρισμα.
Με ενότητα, αλληλεγγύη, πρόνοια, ήθος, ειλικρίνεια, καθαρότητα, διαφάνεια και λογοδοσία, θα συμβάλουμε να γίνει η Πετρούπολη μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here