Δήμος Αθηναίων: Παρέδωσε επτά νέες παιδικές χαρές

0
14

Ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε και παρέδωσε επτά νέους παιδικούς χώρους, σύγχρονους, φιλικούς και ασφαλείς. Οι τέσσερις από αυτούς δημιουργήθηκαν μέσω του ΟΠΑΝΔΑ στον Νέο Κόσμο (Ηλιουπόλεως και Μενεκράτους) έκτασης 658,15 τ.μ., στην Ελληνορώσων (Βλαχάκη και Μαρτελάου) έκτασης 1.060 τ.μ. και δύο στον Κολωνό, η μία (Δωδώνης και Ιωαννίνων) έκτασης 879,41 τ.μ. και η άλλη (Ξανθίππης και Δράμας) έκτασης 704,17 τ.μ.

Επιπλέον, μέσω της εταιρείας «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» του Δήμου Αθηναίων, δημιουργήθηκαν τρεις παιδικές χαρές – μικρότερες σε έκταση – στην Κυψέλη στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, όπου η παλιά αντικαταστάθηκε από νέα με καινούργια παιχνίδια και κατασκευές, στο πάρκο Κοροπούλη στα Σεπόλια και στο πάρκο Δρακοπούλου στα Άνω Πατήσια (η τελευταία, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης που έγινε εκεί).

«Οι γειτονιές της Αθήνας απέκτησαν περισσότερους ελεύθερους, σύγχρονους και δημιουργικούς χώρους για παιχνίδι. Κάθε νέα παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων είναι προσβάσιμη σε όλους και σχεδιασμένη να προσφέρει την ασφάλεια, τη χαρά και τη διασκέδαση στα παιδιά» ανέφερε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Όλες οι παιδικές χαρές είναι σχεδιασμένες ώστε να αντέχουν σε φθορές, σε δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και σε βανδαλισμούς. Είναι εξοπλισμένες ώστε να παρέχουν ασφάλεια, να αποτρέπουν κάθε κίνδυνο από τραυματισμούς και είναι όλες προσβάσιμες από ΑμεΑ.

Κάθε παιδική χαρά είναι ειδικά σχεδιασμένη για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα όργανα, παιχνίδια και κατασκευές προκειμένου να διευκολύνει τις ανάγκες των παιδιών για κοινωνικοποίηση. Ο εξοπλισμός τους καλύπτει δραστηριότητες όπως ανάβαση, ολίσθηση, αιώρηση, ταλάντωση κ.α. Διαθέτουν ελαστικά δάπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων, έχουν διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο με μεταλλική περίφραξη, επαρκή φωτισμό και είναι προσβάσιμες από οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, εστιάζουν στο περιβάλλον σύμφωνα με τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού τόσο ως προς τα υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και ως προς τον εξειδικευμένο τρόπο επεξεργασίας τους, διασφαλίζοντας τον μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Σε όλες τις παιδικές χαρές τοποθετήθηκε από τα συνεργεία του Δήμου ο απαιτούμενος αστικός εξοπλισμός, όπως παγκάκια, βρύσες και κάδοι απορριμμάτων.

Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σε ακόμη τρεις παιδικές χαρές και σύντομα θα δοθούν σε χρήση. Αυτές βρίσκονται στα Άνω Πετράλωνα (Όθρυος και Τρώων) έκτασης 789 τ.μ., στα Κάτω Πατήσια (Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη) έκτασης 349 τ.μ. και στην Κολοκυνθού (Κηφισού και Κλεοβίδος) έκτασης 890 τ.μ.

Διαβάστε ακόμη:

Μάθιου Πέρι: «Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν θυμωμένος και κακότροπος»
Πρισίλα Πρίσλεϊ: Δεν είχαμε σεξουαλικές σχέσεις με τον Έλβις στα 14 μου
Ιερουσαλήμ: Η στιγμή που Ισραηλινοί αστυνομικοί επιτίθενται σε φωτορεπόρτερ και τον ξυλοκοπούν άγρια
Ζάκυνθος: Ασύλληπτο μπέρδεμα σε κηδεία – Άνοιξαν το φέρετρο και είδαν λάθος άνθρωπο

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here