Γρεβενά: Εισαγγελική παρέμβαση για την κτηνωδία με τα τεμαχισμένα άλογα

0
13

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η κτηνωδία με τα τεμαχισμένα άλογα στα Γρεβενά.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα ζήτησε με την παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γρεβενών, τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των αλόγων.

Η ανακοίνωση:

Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών την ακόλουθη παραγγελία:

Προς κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες νόμιμες ενέργειες προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων και εντοπισμό των δραστών σχετικά με την θανάτωση των τεσσάρων (4) αλόγων στην περιοχή Σαμαρίνας Γρεβενών. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα

Γρεβενά: Τα πυροβόλησαν και τα τεμάχισαν

Υπενθυμίζεται ότι μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκε ο ιδιοκτήτης αλόγων στη Σαμαρίνα των Γρεβενών που, όταν πήγε να τα ταΐσει, τα βρήκε σφαγιασμένα. Οι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τα άλογα και στη συνέχεια άρχισαν να τα τεμαχίζουν.

Μιλώντας στο Mega, πριν από μερικές ημέρες, ο άνθρωπος που είχε τα άλογα είπε ότι οι εικόνες που είδε το απόγευμα της Τετάρτης τον έκαναν να παγώσει, αφού ποτέ δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έβλεπε κάτι τέτοιο. «Τέσσερα άλογα, τα πυροβόλησαν. Τα τραβήξανε με το αυτοκίνητο, τα βάλανε σε μια γωνιά εκεί και τα ξεκοκκαλίσανε», είπε.

Οι δράστες «έβγαλαν τα πόδια, έβγαλαν τα κρέατα από την σπονδυλική στήλη και τα πήρανε. Τα πήραν για φαγητό τώρα, δεν ξέρω. Πήραν τα μπούτια τα μπροστινά, τις πλάτες. Ένα σφαγείο, ένα μακελειό. Μιλάμε τέτοιο πράγμα ούτε τα αγρίμια».

Όπως ανέφερε, στον στάβλο υπήρχαν και άλλα άλογα, που άρχισαν να τρέχουν και χάθηκαν στο βουνό, κάνοντας λόγο για ένα πρωτοφανές περιστατικό και τόνισε ότι τα άλογα βρίσκονταν σε δημοτικό βοσκοτόπι. Ως τώρα δεν έχει καταφέρει να τα εντοπίσει.

Διαβάστε ακόμη:

Καιρός: Πού έφτασε η θερμοκρασία -20°C, διαφορά 38°C με το Καστελόριζο – Πότε υποχωρεί το τσουχτερό κρύο
Αυξάνεται το επίδομα γέννησης στα 2.400 ευρώ από 2.000 ευρώ – Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων στήριξης των οικογενειών
Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι influencer στο Instagram
Ελεονώρα Μελέτη: Έχω δεχτεί προτάσεις για να ασχοληθώ με την πολιτική

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here