Βασιλακόπουλος για ευπαθείς ομάδες και φωτιές: Μάσκα σε όσους είναι κοντά σε πυρκαγιές

0
10

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται από τις φωτιές και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες.

Ο κ.Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε «οδηγίες επιβίωσης» στις ακραίες συνθήκες καύσωνα και πυρκαγιών.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι «οι μάσκες υψηλής προστασίας φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εισπνοή σκόνης την ώρα που εργάζονται. Όταν έχουμε μια πυρκαγιά υπάρχουν πάρα πολλά αιωρούμενα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα, τα οποία όταν τα εισπνέουμε επικάθονται στο αναπνευστικό μας και προκαλούν φλεγμονή», ενώ κάλεσε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει μάσκα.

Όπως είπε, ιδανική επιλογή είναι μια μάσκα υψηλής προστασίας, αλλιώς μια διπλή χειρουργική ή έστω και υφασμάτινη προκειμένου να μειώσουμε τα πόσα σωματίδια μπαίνουν μέσα μας και μας προκαλούν φλεγμονή.

Αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιολογικό πρόβλημα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό και να λάβουν οδηγίες για το τι αγωγή πρέπει να λάβουν.

«Τώρα που είναι επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, συνήθως χρειάζεται να ενισχύσουμε την αγωγή μας ή να αυξήσουμε τη δόση ή να την παίρνουμε συχνότερα» τόνισε εξηγώντας ότι πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας.

Ακόμη, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές που υπάρχουν ενεργά πύρινα μέτωπα καθώς τα προϊόντα που καίγονται κάνουν ατελή καύση και συχνά εκλύονται διάφορα αέρια τα οποία είναι τοξικά με κίνδυνο να προκαλέσουν λιποθυμικά επεισόδια.

Διαβάστε περισσότερα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα
O κάθε πικραμένος νομίζει ότι μπορεί να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Όλο το σχέδιο απάτης της Ellington εις βάρος της Attica Bank
 Ποιοι έστησαν τη μεγάλη απάτη με την καμένη περιοχή στην Αργολίδα, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here