Ασυμβίβαστο Ίλιον: Η δημοτική αρχή να ελέγξει άμεσα και να αποκαταστήσει τις ζημιές στα σχολικά κτήρια

0
758

Στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία υποδέχονται τους μαθητές τους. Ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους. Σε αρκετά σχολεία υπάρχουν ζημιές από τον σεισμό του καλοκαιριού( ρωγμές, σπασμένα τζάμια κ.λ.π. ). Ρωτήσαμε τον δήμαρχο Ιλίου αν έγινε έλεγχος από ειδικά κλιμάκια μηχανικών στα σχολεία. Μας απάντησε ότι έχει γίνει ο έλεγχος στις περισσότερες από τις 90 σχολικές μονάδες( νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια ) που υπάρχουν στον δήμο μας και πως δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές σε κανένα από αυτά.

Ζητάμε ως Ασυμβίβαστο Ίλιον τα εξής:

  • Να δημοσιοποιήσει η δημοτική αρχή ποιες σχολικές μονάδες έχουν ελεγχθεί και ποιες όχι. Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου να γίνει έλεγχος από ειδικά κλιμάκια και σε όσες σχολικές μονάδες δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί.
  • Να κοινοποιηθούν στις σχολικές μονάδες που έχουν ελεγχθεί αντίγραφα των εκθέσεων των ειδικών κλιμακίων που επισκέφτηκαν τα σχολεία που να πιστοποιούν την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων.
  • Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου να έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που έγιναν στα σχολεία λόγω σεισμού. Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα σχολεία που είχαν σπασμένα τζάμια λόγω του σεισμού. Δεν αρκεί μόνο η αντικατάστασή τους, αλλά θα πρέπει να αναζητηθεί η αιτία για την οποία έσπασαν και να παρθούν μέτρα ώστε σε έναν μελλοντικό σεισμό να μην έχουμε παρόμοιες φθορές, ειδικά αν την ώρα του σεισμού υπάρχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σχολείο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here