ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ: Ιδού η εισαγγελική παραγγελία προς Διοίκηση Σαχίνη, για το σκάνδαλο των 21 εκατ. στην ΕΥΔΑΠ και τις πλασματικές αμοιβές δικηγορικών εταιρειών!

0
21

Με μια παραγγελία – φωτιά προς την Διοίκηση Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και Επίκουρος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Βελισσάριος Χολής, μετά από σχετική καταγγελία την οποία φέρονται να έχουν καταθέσει ανωνύμως «Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ» η οποία συνοδεύεται από έγγραφο υλικό, διερευνά τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της τυχόν προκληθείσας ζημιάς άνω των 120 χιλιάδων ευρώ, την ηθική αυτουργία και τη συνέργεια σε κακουργηματικά αδικήματα και την υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με το σκάνδαλο μεγατόνων ύψους 21 εκατ. ευρώ, που αφορά μαϊμού διευθετήσεις οφειλών και υπέρογκες πλασματικές αμοιβές για δικηγορικές εταιρείες!

Πρόκειται, όπως μόνο το Radar.gr έχει αποκαλύψει, για μια δυσώδη και σκανδαλώδη υπόθεση υφάρπαξης της περιουσίας του Δημοσίου μέσα από εικονικές διευθετήσεις οφειλών ύψους 21 εκατ. ευρώ από τις οποίες προέκυψαν πλασματικές αμοιβές πολλών εκατομμυρίων (περίπου 6 εκατ. ευρώ) για τις δικηγορικές εταιρίες εκείνες στις οποίες η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ είχε αναθέσει το σχετικό έργο!

Όλα τούτα προκύπτουν μέσα από το πόρισμα 285 σελίδων (το οποίο έχει ήδη στην κατοχή του το Radar) της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου που υπογράφεται από τις ελέγκτριες Λιακοπούλου και Αναστασοπούλου, του οποίου την ύπαρξη ζητεί να πληροφορηθεί ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο οποίος ακόμη ζητεί εγγραφές εξηγήσεις από τη Διοίκηση Σαχίνη, εάν έλαβε υπόψη το σχετικό πόρισμα, εάν βάσει αυτού προκύπτει ζημία για την ΕΥΔΑΠ, εάν το έστειλε ως όφειλε στον εισαγγελέα και αν έχει ασκήσει πειθαρχικές διαδικασίες από τα αρμόδια όργανα κατά των εμπλεκομένων στο τεράστιο σκάνδαλο που καταγγέλεται από τους εργαζόμενους και επιπλέον προκύπτει από το σχετικό πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου!

Η υπόθεση είναι μείζονος σημασίας και αποκτά πολιτικό και ηθικής τάξης ενδιαφέρον στον υπέρτατο βαθμό, καθώς εάν το πόρισμα είναι υπαρκτό (που είναι διότι το έχουμε στην κατοχή μας) εγείρονται ζητήματα πολιτικής ευθύνης, αξιοπιστίας, αλλά και νομιμότητας καθώς και ποινικής αλλά και αστικής ευθύνης όσον αφορά τη ζημία σε κρατική περιουσία!

Όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης, η Διοίκηση Σαχίνη όχι μόνο έγραψε το πόρισμα στα παλαιότερα των υποδημάτων της, όχι μόνο δεν το έστειλε στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για ένα σκάνδαλο 21 εκατ. ευρώ, όχι μόνο δεν άσκησε πειθαρχικές διώξεις, αλλά αντιθέτως με απόφαση του ΔΣ, την οποία αποκαλύπτει το Radar, επιβράβευσε τις δικηγορικές εταιρίες με την ανάθεση εκ νέου των γνωστών και αντίστοιχων εργασιών που είχαν αναλάβει!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια υπόθεση που βρωμάει από όπου κι αν την πιάσεις και η οποία καταδεικνύει στην πράξη γιατί το ΣτΕ αποφάνθηκε να χαρακτηριστεί η ΕΥΔΑΠ ως αμιγώς κρατική εταιρία και να φύγει από την εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου, από αυτή τη συγχορδία αχρήστων και ανίκανων δήθεν τεχνοκρατών και να ενταχθεί υπό την εποπτεία του αρμόδιου Υπουργείου!

Η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει στη Διοίκηση Σαχίνη, την χειρότερη διοίκηση ιστορικά της ΕΥΔΑΠ που είναι συνδεδεμένη με τον διαγωνισμό σκάνδαλο για την Ψυττάλεια, από την καθυστέρηση ανάθεσης του οποίου, λόγω ωμών και μη σύννομων παρεμβάσεων του Σαχίνη, που κατέπεσαν από το ΣτΕ, προέκυψε τεράστια ζημία για την ΕΥΔΑΠ, που έφτασε στο σημείο ακόμη και να μοιράζει μερίσματα χωρίς να έχει κέρδη, αλλά και επιστροφές κεφαλαίου για να ικανοποιήσει τους κερδοσκοπίας μετόχους μειοψηφίας, όπως τον περίφημο Πόλσον!

Θέτουμε ευθέως την κυβέρνηση προ των ευθυνών της!

Ποιος και γιατί κρατάει τον Σαχίνη, εις βάρος των συμφερόντων του Κράτους και της εταιρίας;

Ποιος και γιατί παρεμβαίνει παρασκηνιακά, από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου και το γραφείο του πρωθυπουργού και απαιτεί την παραμονή της πιο αποτυχημένης και πιθανότατα ποινικά διωκόμενης βάσει των στοιχείων, διοίκησης της ΕΥΔΑΠ;

Τι συμφέροντα και τι παιχνίδι παίζεται;

Συνεχίζεται …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here