Αγρότες: Σε εξέλιξη το Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

0
55

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα κατευθύνονται λεωφορεία με αγρότες από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Θα ενώσουν τις φωνές τους με πολλούς άλλους συναδέλφους τους διεκδικώντας αιτήματα για την επιβίωσή τους. Στο κέντρο της Αθήνας, ήδη έχουν φθάσει αγρότες από τη δυτική Μακεδονία και την Κρήτη.

Στο δρόμο προς Αθήνα, είναι τα τρακτέρ από την Αταλάντη Φθιώτιδας καθώς και αγρότες – κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μάρνη από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Καρόλου και στα δύο ρεύματα καθώς και στην οδό Λιοσίων από την Μάγερ έως την Ιουλιανού, λόγω της συγκέντρωσης αγροτών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ζητούν να απεμπλακεί άμεσα η χώρα από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει ιδιαίτερα το κόστος στην αγροτο κτηνοτροφική παραγωγή λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των λιπασμάτων που εισάγονται από Ρωσία και Ουκρανία.

Οι αγρότες διεκδικούν

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

-Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί η ζωή μας ανήκει» δηλώνει από την πλατεία Βάθης και το συλλαλητήριο των αγροτών, ο Άρης Πολυγένης, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here