Δύο επιπλέον προσθήκες στα ευρωπαϊκά ρόστερ λόγω του πολέμου

0
58

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε και μαζική φυγή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, στους οποίους εφαρμόστηκε αυτόματη αναστολή των συμβολαίων τους με την ουκρανική και τη ρωσική λίγκα.

Αυτό το “κύμα” έδωσε τη δυνατότητα στους συλλόγους να υπογράψουν όποιον παίκτη επιθυμούν ως ελεύθερο μέχρι το τέλος της σεζόν, ζήτημα που αμέσως γέννησε ερωτηματικά προς την ΟΥΕΦΑ και τη χρήση τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η διοργανώτρια αρχή, λοιπόν, προχώρησε σε αλλαγή του κανονισμού, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε σύλλογο που βρίσκεται ακόμη στις διασυλλογικές διοργανώσεις να προσθέσει μέχρι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα του. Απαραίτητη προϋπόθεση να προέρχονται οι παίκτες από τα πρωταθλήματα της Ρωσίας ή της Ουκρανίας.

Η διορία για τις ομάδες ορίστηκε στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ για το στάτους και τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή ενός παίκτη, πρέπει ασφαλώς να έχει προηγηθεί η δήλωσή του στην εθνική ομοσπονδία που ανήκει ο εκάστοτε σύλλογος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here