Εδώ το ΜΕΤΡΟ, εκεί το ΜΕΤΡΟ, πού είναι το ΜΕΤΡΟ; Πάντως όχι στο Ίλιον

0
973

ονεμένη ιστορία η έλευση του ΜΕΤΡΟ στον δήμο μας. Όταν, πριν από χρόνια, έγιναν οι μελέτες σε ποιους δήμους θα έφτανε το ΜΕΤΡΟ μέχρι το 2005, ο δήμος μας ήταν απών από τις διαδικασίες. Έτσι το ΜΕΤΡΟ έφτασε μέχρι τον Άγιο Αντώνιο και με νέα μελέτη θα έφτανε και στην περιοχή μας μέχρι το 2020 σαν επέκταση από τον σταθμό της Ανθούπολης που θα δημιουργείτο αργότερα. Έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία το ΜΕΤΡΟ να φτάσει στον δήμο μας πριν το 2010. Ζημιωμένοι φυσικά οι δημότες του Ιλίου και κερδισμένοι οι μεγαλοϊδιοκτήτες, που δε θα απαλλοτριώνονταν τα οικόπεδά τους για ένα κομμάτι ψωμί, σε μια περίοδο που τα οικόπεδα είχαν μεγάλη αξία, αφού ακόμη δεν είχε εμφανιστεί η κρίση.

Τα χρόνια πέρασαν, ο σταθμός της Ανθούπολης απέκτησε σάρκα και οστά και περιμέναμε να υλοποιηθεί και η επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς το Ίλιον. Η μελέτη περιελάμβανε 3 σταθμούς: Στον ΛΑΚΙΩΤΗ, στη διασταύρωση ΘΗΒΩΝ και ΕΛΑΙΩΝ, στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ στην ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Από το 2010 ως και σήμερα ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ κάναμε συνεχείς ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή για την εξέλιξη του έργου. Οι απαντήσεις ήταν συνεχώς καθησυχαστικές και ότι ελέγχουν την κατάσταση. Κυκλοφορούσαν μάλιστα και φωτογραφίες εκπροσώπων τους κατά τις επισκέψεις τους στην κατασκευαστική εταιρεία του ΜΕΤΡΟ με την κατάλληλη αμφίεση( κράνη ασφαλείας και φωσφοριζέ στολές ).

Το πόσο όμως έλεγχαν την κατάσταση φάνηκε πριν έναν χρόνο, όταν σε νέα ερώτησή μας, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το έργο επέκτασης ναυάγησε οριστικά ρίχνοντας την ευθύνη στην πολιτεία, μιλώντας παράλληλα για απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Σπίρτζη προς τον Δήμαρχο. Ταυτόχρονα πληροφορηθήκαμε για μήνυση που υπέβαλλε η δημοτική αρχή προς τον κ. Σπίρτζη, σχετικά με την απόσπαση μιας υπαλλήλου του δήμου μας στο υπουργείο Μεταφορών στο οποίο προϊσταται ο κ. Σπίρτζης. Και αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν προσωπικές κόντρες, κομματικές διαφορές, πολιτικά παιχνίδια και προσωπικές φιλοδοξίες ανάμεσα σε δημοτική αρχή και πολιτεία να στέκονται εμπόδιο στην έλευση του ΜΕΤΡΟ στην περιοχή μας; Τι έχουν να απολογηθούν, πολιτεία και δημοτική αρχή, στους κατοίκους της Ζ. ΠΗΓΗΣ, της ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ και του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, πού περίμεναν πώς και πώς την έλευση του ΜΕΤΡΟ στον δήμο μας;

Για να χρυσώσουν το χάπι πολιτεία και δημοτική αρχή μιλούν τώρα για μια άλλη γραμμή επέκτασης που θα έρθει από το Γαλάτσι για να εξυπηρετήσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. ΦΙΛΑΦΕΛΦΕΙΑ με προοπτική να τερματίζει στο πάρκο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Μελετούν μήπως επεκταθεί μέχρι και στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Αυτό πάντως δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί-αν υλοποιηθεί-πριν από το 2040.                                                                                                                                                              Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Γιώργος Χρόνης,

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Ασυμβίβαστο Ίλιον

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here