Σήμερα στις 18:30 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου – στάση Μετρό «Περιστέρι», η παρουσίαση του Προγράμματος ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. από 8 σχολεία της Αττικής

0
499
Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 18:30, Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου – στάση Μετρό «Περιστέρι»: Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης Προγράμματος ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Μαθητές και μαθήτριες από 8 σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Αττικής παρουσιάζουν ισάριθμες ταινίες μικρού μήκους ιστορικού περιεχομένου, που δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση σκηνοθετών – συνεργατών του Νεανικού Πλάνου στο πλαίσιο των κινηματογραφικών εργαστηρίων του ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. στο σχολείο τους.
– 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, Η Πνοή του Πηλού, ντοκιμαντέρ,
– Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Κυθήρων, Το παιδί στο Βυζάντιο, animation
– 39ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Με τα μάτια της μνήμης, ντοκιμαντέρ
– 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, Συναντήσεις Πολιτισμών, ντοκιμαντέρ
– 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα με Pax Romana, animation
– 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Σιωπές στις ράγες, ντοκιμαντέρ
– 3ο ΓΕΛ Καλλιθέας, Δεσμώτες του Φαλήρου, ντοκιμαντέρ
– 2ο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, Οι Γυρολόγοι της Αγίας Βαρβάρας, ντοκιμαντέρ
Η παρουσίαση κάθε ταινίας που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες του κάθε σχολείου θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους/τις μαθητές/τριες, τον/την υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό και τον σκηνοθέτη του εργαστηρίου, καθώς και από τον/την διευθυντή/ντρια του σχολείου μέσα σε χρονικό διάστημα 5′-10′, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.
Σκοπός του έργου ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. είναι η συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιστορικής εκπαίδευσης στο ελληνικό σχολείο, με την προώθηση καινοτόμων μεθοδολογικών εργαλείων και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω στις σύγχρονες τάσεις της διδακτικής της Ιστορίας, έτσι ώστε το μάθημα να γίνεται ελκυστικό, ακολουθώντας τις επιστημονικές πειθαρχίες του αντικειμένου.
Φορέας Υποδοχής (ΦΥ) του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών. H Επιστημονική Υπεύθυνη (ΕΥ) είναι η Έλλη Λεμονίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παν/μίου Πατρών, ιστορικός με ειδίκευση, μεταξύ άλλων, στη διδακτική της Ιστορίας μέσω του κινηματογράφου. O Συντονιστής του έργου (ΣΕ) Κώστας Κορρές είναι υποψήφιος διδάκτορας ιστορίας και πολιτιστικός διαχειριστής. Στην Ομάδα Έργου (ΟΕ) συμμετέχουν μέλη του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Ο.Ι.Ε.Ε.) και εξειδικευμένοι κινηματογραφιστές της δημιουργικής ομάδας Νεανικό Πλάνο, ενώ επιστημονική υποστήριξη παρέχεται από την επιστημονική ένωση Euroclio-European Association of History Education. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here