Ενημέρωση των δημοτών ότι ξεκινούν οι αιτήσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για το σχολικό έτος 2023-2024.

0
14
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ως στόχο την υποστήριξη μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του ιδιωτικού φροντιστηρίου. Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου πραγματοποιούνται μαθήματα και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της αλληλέγγυας παιδείας, ενώ υποστηρίζεται εξ’ ολοκλήρου με ίδια μέσα από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
Στελεχώνεται από ένα αξιόλογο δίκτυο εθελοντών εκπαιδευτικών, παρέχοντας βοήθεια σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα ξεκινήσει σύντομα τα μαθήματα του δημιουργώντας ένα δίχτυ ασφαλείας και κοινωνικής προστασίας για τους δημότες μας και τις οικογένειές τους μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι ανάγκες τους».
Λειτουργεί βάσει ειδικού κανονισμού που αποδέχονται και υπογράφουν οι γονείς/κηδεμόνες εξασφαλίζοντας την ομαλή και βέλτιστη πραγματοποίηση των μαθημάτων. Δικαιούχοι είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου, που οι οικογένειές τους πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Η συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο είναι δωρεάν.
Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου και Δημοτικού για τα μαθήματα αγγλικών.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πραγματοποιούνται και μαθήματα αγγλικών για τις τάξεις Α και Β Junior.
Δηλώσεις συμμετοχής μαθητών γίνονται στη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας τους.
Τηλέφωνα επικοινωνίας από Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10.00-14.00: 2132023602 και 2132023655, Συντονιστής: Γιώργος Γκατζέλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here