Τοποθετήσεις από το «Αριστερό Σχήμα Ιλίου» στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου

0
1404

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου( 19-1-2017 )

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «Αριστερό Σχήμα Ιλίου»

Την Πέμπτη 19-1-2017 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι ο δήμος μας αποφάσισε να παράσχει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας της θέρμανσης στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων του δήμου μας. Επικροτούμε την ενέργεια αυτή και θέλουμε να μας ενημερώσετε για το ύψος της οικονομικής επιχορήγησης, από πού προέρχεται το ποσό αυτό-είναι από την πολιτεία, από το αποθεματικό του δήμου, από το αποθεματικό των σχολικών επιτροπών; Πώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό και με ποια κριτήρια; Θα αφορά μόνο την αγορά πετρελαίου ή και τη συντήρηση και την αγορά νέων καυστήρων, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς προβλήματα στον τομέα της θέρμανσης;

(Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας ενημερώσαμε τους διευθυντές των σχολείων να μη λυπηθούν να ανάβουν τα καλοριφέρ και αν προκύψει θέμα, να καλύψει ο δήμος το παραπάνω πετρέλαιο που θα καταναλώσουν. Από εμάς θα είναι το ποσό αυτό και όχι από την πολιτεία, που δε δείχνει ενδιαφέρον).

Πόσες ειδικότητες λειτουργούν στα πλαίσια των δημοτικών ιατρείων; Να μας δώσετε ένα νούμερο επισκεψιμότητας των δημοτών μας ανά ειδικότητα.

(Σε επόμενη συνεδρίαση θα σας δώσουμε αναλυτικά νούμερα).

Οι παραπάνω ερωτήσεις έγιναν από τον Γιώργο Χρόνη.

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης, εκτός από τα παρακάτω:

Λήψη απόφασης αποδοχής ή μη της προτάσεως του από 22.12.2016 πρακτικού της Επιτροπής Επίλυσης με συμβιβασμό των φορολογικών διαφορών του Δήμου Ιλίου με την υπόχρεη εταιρεία «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ».

Στο παραπάνω θέμα-δηλώσαμε αποχή-ο Γιώργος Χρόνης δήλωσε σχετικά:

«Άποψή μας και πρότασή μας, παράλληλα, είναι η μη αποδοχή φορολογικού συμβιβασμού με την “ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ” για συμβολικούς, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους. Αρχικά πρόκειται για ΜΚΟ με συνιδρυτή τον Πέτρο Κόκκαλη. Πληρώνει τέλη φωτισμού και καθαριότητας η εν λόγω ΜΚΟ; Όλοι γνωρίζουμε πως πολλές ΜΚΟ αποτελούν βιτρίνα και στην ουσία ασχολούνται με άλλα πράγματα. Για ποιο λόγο να οδηγηθούμε ως Δήμος σε συμβιβασμό; Δεν είναι πρωτεύον το ποσό, γιατί μιλάμε για 1.805€ συνολικά, αλλά το τι σηματοδοτεί μια τέτοια κίνηση. Υπάρχουν ουκ ολίγες παρατυπίες ακόμη και πολεοδομικές, όπως η είσοδος και η πόρτα μέσα από το Πάρκο. Αλήθεια, τότε που συμμετείχε η Διοίκηση του Δήμου Ιλίου στο Δ.Σ. του φορέα, τι είχε κάνει;»

Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Στο παραπάνω θέμα-δηλώσαμε αποχή-ο Γιώργος Χρόνης δήλωσε σχετικά:

«Θα θέλαμε να υπάρξει μια Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, όχι των 2 φύλων, αλλά όλων των συνανθρώπων μας, γυναικών, ανδρών, μεταναστών, προσφύγων κτλ.
Οι αρμοδιότητες της, εκτός από τον τομέα της ενημέρωσης είναι τόσο γενικές και χωρίς στόχευση, που είναι αμφίβολο το αν υπάρχει αποτελεσματικότητα ακόμη και αν κάποια Διοίκηση μπορεί να είχε αγνές και όχι επικοινωνιακές προθέσεις.
Για παράδειγμα μια από τις αρμοδιότητες που αναγράφεται στο εισηγητικό: Ποια δημοτική επιτροπή ισότητας μπορεί να βρει λύση από το πρόβλημα που προκύπτει σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα εργασίας; Μήπως αυτό είναι δουλειά του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠ), του αντίστοιχου συνδικαλιστικού φορέα και πρωτίστως υπόθεση όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως φύλου; Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι αυτή η ανισότητα αμβλύνεται με τη σύσταση μιας Δημοτικής Επιτροπής, αλλά με την ενεργοποίηση από τα κάτω, όλων των καταπιεζόμενων, ανέργων, εργαζομένων, γυναικών, ανδρών. Για αυτό ούτε θα καταψηφίσουμε ούτε θα υπερψηφίσουμε».

Λήψη απόφασης για την ονοματοδοσία της αίθουσας του Καλλιτεχνικού Καφενείου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου

Δηλώσαμε αποχή.

Στο θέμα Λήψη απόφασης για τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΛΙΟΥ» Α.Μ. ΟΙΚ 4/2013 ο Γιώργος Χρόνης δήλωσε σχετικά:

«Υπάρχουν παράπονα από γονείς, που τα παιδιά τους είναι μέλη αθλητικών συλλόγων, σε σχέση με την πρωτοφανή καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων φορέων, ότι το έργο θα εκτελεστεί κανονικά, ζούμε εδώ και χρόνια τη μέρα της μαρμότας. Συνεχώς να εγκρίνουμε την παράταση του έργου. Έχει ευθύνες ο δήμος που συνάπτει συμβάσεις με εταιρείες χωρίς ρήτρες. Σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το έργο να παραδοθεί άμεσα προς χρήση. Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι η 13η παράταση και ότι γονείς, αθλητές και σωματεία είχαν προγραμματίσει τις ώρες και τις προπονήσεις τους λαμβάνοντας υπόψη ότι τουλάχιστον στη νέα χρονιά θα έκαναν προπονήσεις στο βοηθητικό. Μπορείτε να μας πείτε αν αυτή τη φορά υπάρχει κάποια εχέγγυο ότι θα είναι η τελευταία και οριστική παράταση

Στο θέμα Λήψη απόφασης για έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου σχετικά με τον Κανονισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Ιλίου ο Γιώργος Χρόνης δήλωσε σχετικά:

«Το να βγει φυλλάδιο ενημέρωσης με στόχο την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας είμαστε θετικοί. Το να βγει όμως απλά για να ενημερώνει τα πρόστιμα είμαστε αρνητικοί. Για αυτό είμαστε θετικοί στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με τη παράλληλα απόσυρση ή παραγραφή προστίμων που έχουν σκοπό την εξόντωση και τη τιμωρία. Είναι λάθος να βάζουμε πρόστιμα σε μικροεπιχειρηματίες που διαφημίζουν τη δουλειά τους με τη δικαιολογία της ρύπανσης, όταν οι δικές μας αφίσες διαφήμιζαν τη συναυλία των VEGAS την περίοδο των γιορτών, ακόμη και 10 μέρες μετά τη συναυλία. Οι δικές μας αφίσες δε ρυπαίνουν;»

 

Στο θέμα Έγκριση έναρξης λειτουργίας του Δημοτικού Οδοντιατρείου στο πλαίσιο των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου μας ο Γιώργος Χρόνης δήλωσε:

«Με πολύ μεγάλη χαρά ψηφίζουμε την έναρξη Δημοτικού Οδοντιατρείου, όπως με πολύ μεγάλη χαρά θα δεχόμασταν και μια προσέγγιση από τον Δήμο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου, όπου έχει 14 ειδικότητες και μέσο μηνιαίο όρο επισκεψιμότητας περίπου τους 300 επισκέπτες. Θα μπορούν όλοι οι δημότες μας να επισκέπτονται το Δημοτικό Οδοντιατρείο ή θα υπάρχουν κριτήρια;»

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνο ψήφισμά του, καταδίκασε την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, τονίζοντας, ότι τα παιδιά όλου του κόσμου στα σχολεία μας θέλουμε να μεγαλώσουν με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο

 

 

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (19-1-2017)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «Αριστερό Σχήμα Ιλίου»

Την Πέμπτη 19-1-2017 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου με θέμα

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2015

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων για θέματα του δήμου, ακολούθησε η τοποθέτηση του Γιώργου Χρόνη για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζοντας τις απόψεις του Α.Σ.Ι.

«Οι απολογισμοί των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Εμφανίζουν έργα που γίνονται στον δήμο μας με ευθύνη της πολιτείας ή της περιφέρειας σαν έργα που συμμετέχει και η δημοτική αρχή. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής που ασκεί η δημοτική αρχή, προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι παρούσα και επιλύει τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.

Οι δημότες μας όμως δεν έχουν ανάγκη επικοινωνιακές πολιτικές, αλλά ουσιαστικές πολιτικές, που θα τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους τη σημερινή εποχή της κρίσης και των μνημονίων.

Ξοδεύονται συνεχώς αλόγιαστα χρήματα για να διαφημίζει ο δήμος τις εκδηλώσεις του, τη στιγμή που θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για προβλήματα που απασχολούν τους δημότες μας.

Η δημοτική αρχή καλλιεργεί μεγάλες ελπίδες για μεγάλα έργα στον δήμο μας από το αποθεματικό του δήμου, που στο τέλος καταλήγουν στις καλένδες.

Θυμίζουμε το περίφημο δημοτικό κολυμβητήριο στη Ραδιοφωνία, με προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ, που οι μακέτες του για χρόνια διακοσμούσαν το δημαρχείο, τι κατάληξη είχε. Ο δήμος μας, αν και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, δε διαθέτει κολυμβητήριο, σε αντίθεση με γειτονικούς, μικρότερους και χρεωμένους δήμους, που έχουν κολυμβητήριο.

Θυμίζουμε τη θέση σας για χρόνια, ότι θα χτίσουμε το πιο σύγχρονο σχολείο στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ. Αναφέρομαι στο 8ο Γυμνάσιο Ιλίου. Δεν έγινε τίποτα. Και ας φωνάζαμε, εμείς, ότι νομικά δεν μπορεί ο δήμος να χτίσει σχολείο με δικά του χρήματα. Φάνηκε όμως η ανακολουθία σας, όταν ζητήσαμε τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τις ανάγκες όλων των σχολείων του δήμου μας. Εσείς το αρνηθήκατε.

Θυμίζουμε τα 700.000 ευρώ τον χρόνο, που θα διαθέτατε για τη συντήρηση του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ενώ γνωρίζατε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Είναι αρκετά τα παραπάνω παραδείγματα για να αποδειχτεί ότι ασκείτε επικοινωνιακή πολιτική θέτοντας στόχους μη εφικτούς, που όταν δεν πραγματοποιούνται ρίχνετε τις ευθύνες στην πολιτεία, γιατί, ενώ εσείς θέλετε και μπορείτε η κακιά πολιτεία δε σας αφήνει.

Ένας στόχος εφικτός θα ήταν η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, να υπάρξουν γραμμές που θα ενώσουν τον Άγιο Νικόλαο με τον Άγιο Φανούριο, την Παλατιανή με το Ρίμινι, που θα εξυπηρετούσαν τους δημότες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Αντιδράτε κάθετα λέγοντας ότι είναι το κόστος απαγορευτικό. Ενώ το κόστος για το κολυμβητήριο, την ανέγερση σχολείου, τη συντήρηση του πάρκου είναι επιτρεπτά. Φαίνεται η ανακολουθία σας για μια ακόμη φορά.

Έχετε εξαγγείλει εδώ και χρόνια την ανέγερση ενός νέου κλειστού γηπέδου χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι πολλοί αθλητές, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Δίνετε ονόματα σε αίθουσες χωρίς να έχουν αποπερατωθεί. Θυμίζουμε το θέατρο στον χώρο της ΒΙΑΦΑΛ που το ονομάσατε «ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ» χωρίς να υπάρχει.

Προχωράτε συνεχώς σε αναπλάσεις πλατειών και δρόμων χωρίς να έχετε πάρει τη γνώμη των κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών για την αναγκαιότητά τους. Αποτέλεσμα να υπάρχουν προσφυγές από δημότες που καθυστερούν την αποπεράτωση των έργων.

Θα μπορούσατε να έχετε καλέσει εδώ συλλόγους και φορείς της περιοχής μας για να ακούσετε τον δικό τους απολογισμό.

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here