Οι αναπλάσεις των Λεωφόρων Πετρουπόλεως και Αγίου Νικολάου

0
930

Του Γιώργου Χρόνη.

Άλλη μια δέσμευση της δημοτικής αρχής που δεν έχει υλοποιηθεί και προχωρά με ρυθμούς χελώνας. Έγκαιρα, ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ, είχαμε προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε σχετική μελέτη, να συζητήσει με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες των 2 λεωφόρων, να τους ενημερώσει τι προτίθεται να κάνει, να ακούσει τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η δημοτική αρχή, με αλαζονική στάση και με το αλάθητο του Πάπα, προχώρησε σε μελέτες, χωρίς τη δημόσια διαβούλευση. Αποτέλεσμα, κάτοικοι και καταστηματάρχες, φοβούμενοι κατά πόσο αυτές οι εργασίες δημιουργήσουν προβλήματα στις κατοικίες τους και στα καταστήματά τους και μην έχοντας ουσιαστική ενημέρωση, να ασκήσουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του δήμου, έτσι ώστε να φρενάρουν και να καθυστερούν τις αποπερατώσεις των παραπάνω έργων.

Παράλληλα η έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στους φορείς της πολιτείας, που οφείλεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, είχε ως αποτέλεσμα στον δήμο να πληροφορηθούν αργά για την αλλαγή συντελεστών δόμησης όσον αφορά την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων. Έτσι πήγαν χαμένες όλες οι μελέτες που είχαν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή με αποτέλεσμα να χαθεί κι άλλος χρόνος, αφού ξεκίνησαν από την αρχή νέες μελέτες.

Έτσι συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας η υποβάθμιση και η ταλαιπωρία της ζωής των κατοίκων που ζουν και εργάζονται γύρω από αυτές τις λεωφόρους, αλλά και για όσους κινούνται γύρω από τις 2 αυτές λεωφόρους. Η έλλειψη πεζοδρομίων και η κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα πεζών και οδηγών.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

** Ο Γιώργος Χρόνης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Ασυμβίβαστο Ίλιον

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here