30 εκατ. ευρώ προσπάθησε να βγάλει από την Ουκρανία γυναίκα πρώην βουλευτή

0
24

Περίεργη υπόθεση με πρωταγωνίστρια σύζυγο πρώην βουλευτή της Ουκρανίας βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση ότι η γυναίκα επιχείρησε να βγάλει από τη χώρα της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο εντοπίστηκε από ειδικούς φύλακες στα σύνορα της Ουγγαρίας.

Η σύζυγος του πρώην βουλευτή Κοτβίσκι προσπάθησε, συγκεκριμένα, να βγάλει από την Ουκρανία μέσω διαδρομής από τη Ζακαρπάτσκα, 28 εκατομμύρια δολάρια και 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Οι βαλίτσες με τα χρήματα εντοπίστηκαν από συνοριοφύλακες, ενώ ακόμη ερευνάται η προέλευσή τους. Δεδομένου ότι η Ουκρανία έχει υποφέρει επί σειρά ετών από κυβερνώντες που εμπλέκονταν σε υποθέσεις διαφθοράς και δωροδικίας, με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με το επίμαχο χρηματικό ποσό.

Τα χρήματα εντοπίστηκαν στην Ουγγαρία

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης, η σύζυγος του πρώην βουλευτή επιχείρησε να βγάλει από τη χώρα 28 εκατομμύρια δολάρια και 1,3 εκατομμύρια ευρώ! Αν και στις τελωνειακές έρευνες εντός της χώρας δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στις αποσκευές της, όταν η γυναίκα εισήλθε στην Ουγγαρία, και πάλι της ζητήθηκε να ανοίξει τις βαλίτσες της για έρευνα, όπου και εντοπίστηκαν τα χρήματα, με τις Αρχές να την αναγκάζουν να τα δηλώσει, ενώ η προέλευση των χρημάτων εξακολουθεί να διερευνάται.

Ukrainian media report that the wife of former MP Kotvytskyy tried to take $28 million and 1.3 million euros out of #Ukraine via #Zakarpattya.

The money was found by the #Hungarian border guards and forced to declare it. pic.twitter.com/ZCjDlIxdwB

— NEXTA (@nexta_tv) March 20, 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here