1η Παιδική χαρά Περιστερίου και Περιφέρεια Αττικής

0
803

Ο βίος και η πολιτεία της πρώην 1ης παιδικής χαράς Περιστερίου, καλά κρατεί. Την Πέμπτη 12/01/17 πραγματοποιήθηκε Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αποφασιστεί η παράταση της ακραιφνούς παρανομίας για ακόμη 9 μήνες (συγκεκριμένα μέχρι τις 24/10/17), με αιτιολογία την συμπερίληψη του χρόνου υποχρεωτικής συντήρησης του έργου “Βιοκλιματική ανάπλαση ευρύτερου χώρου 1ης Παιδικής Χαράς”, και να γίνει πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του (Πρακτικό 13). «Περιέργως» από την εισήγηση του θέματος είχε ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ το έγγραφο της επιτροπής παρακολούθησης του Οκτωβρίου 2016 (Πρακτικό 12) το οποίο ξεκάθαρα αρνιόταν την παραλαβή του έργου αν πρώτα δεν ξηλωθούν οι παράνομες κατασκευές – επεκτάσεις του αναψυκτηρίου και τα τραπεζοκαθίσματά του από τον προαύλιο χώρο.

Η παρέμβαση στην συνεδρίαση των 2 Δημοτικών Συμβούλων της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και της Περιφερειακής Συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική δεν επέτρεψε να περάσει το παραπάνω σκανδαλώδες αίτημα και το θέμα αναβλήθηκε.

Έτσι, αναβλήθηκε η παράταση του πολιτικού χρόνου που έχει ανάγκη η Διοίκηση Παχατουρίδη, προκειμένου να εμπεδώσουν οι κάτοικοι του Περιστερίου ότι η κατάσταση στην πρώην 1η παιδική χαρά είναι αυτό που ορίζει η αλαζονεία της Δημοτικής Αρχής και όχι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την χρηματοδότηση και την Προγραμματική Σύμβαση.

Στις τοποθετήσεις  μας στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τονίστηκε :

1. Η ουσία του θέματος που αφορά την σκανδαλώδη παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε «ημέτερο» ιδιώτη για κατασκευή και λειτουργία αναψυκτηρίου έναντι ευτελούς τιμήματος, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «βιοκλιματική ανάπλαση της 1ηςπαιδικής χαράς» η οποία πραγματοποιείται με σπατάλη του δημόσιου χρήματος της περιφέρειας.

2. Η σύμβαση παραχώρησης του χώρου στον επιχειρηματία, προβλέπει ότι η συντήρηση του συνολικού χώρου του έργου, πλέον γίνεται από τον ιδιώτη εκμισθωτή (πρωτοφανές!) και όχι από τον ανάδοχο, άρα το επιχείρημα της παράτασης καταπίπτει.

3. Δεν νομιμοποιείται το Περιφερειακό Συμβούλιο να εγκρίνει την παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης (πρακτικό 13), χωρίς να έχει εγκρίνει το πρακτικό 12, το οποίο αφορά την απόφαση άρνησης παραλαβής από την Περιφέρεια, αν δε συμμορφωθεί η “ανάπλαση” της 1ης πρώην παιδικής χαράς, σύμφωνα με τη μελέτη, βάσει της οποίας χρηματοδοτήθηκε. Είναι παράνομο να ψηφίζεται το ανώτερο πρακτικό 13 και όχι το 12. Η προσχηματική επίκληση πως δήθεν δίνεται «εύλογος χρόνος» να αποκαταστήσει ο Δήμος τη νομιμότητα, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, αντιθέτως θα έπρεπε η περιφέρεια να είχε επιβάλει κυρώσεις, αφού έχουν ήδη περάσει 3 μήνες και ο κ. Παχατουρίδης όχι μόνο δεν έχει συμμορφωθεί, αλλά με περισσό θράσος προσπαθεί να «νομιμοποιήσει» de facto τις παρανομίες φροντίζοντας για την τακτική παρουσία στον χώρο με διάφορα προσχήματα διάφορων κυβερνητικών στελεχών (όπως πρόσφατα του κ. Τσιρώνη που υποτίθεται πως είναι και … «οικολόγος» – τρομάρα του…), δεσποτάδων και λοιπών, αγκαλιά με τους οποίους κουτοπονήρως φροντίζει να φωτογραφίζεται μπροστά στις κάμερες με φόντο το «έργο» της πρώην 1ης παιδικής χαράς..

4. Η μεθόδευση αυτή εκτός των άλλων θα έδινε το μήνυμα πως το περιφερειακό συμβούλιο «αδειάζει» και περιφρονεί εξουσιοδοτημένο μέλος του (την πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης που συνέταξε το πρακτικό 12) για χατίρι του κ. Παχατουρίδη.

Εκτός από την περιφερειακή αρχή που προσπάθησε να «περάσει» αυτήν την μεθόδευση (αν και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Τζόκας ανέγνωσε  εισηγητικά το πρακτικό 12 που δεν υπήρχε όπως είπαμε στον φάκελο του θέματος, επέμενε εμμονικά στην 9μηνη παράταση) αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου της παράταξης Σγουρού κ. Καράμπελα ο οποίος στην συνεδρίαση ανέλαβε εργολαβικά τον ρόλο συνηγόρου του κ. Παχατουρίδη.

Μάλιστα όταν μετά τις παρεμβάσεις μας ο κ. Τζόκας με τα πολλά δέχτηκε να ενσωματωθεί το πρακτικό 12 στην πρόταση απόφασης, ο κ. Καράμπελας ήταν εκείνος που αντέδρασε αποκαλύπτοντας έτσι ξεκάθαρα πως η μεθόδευση της δημοτικής αρχής και των στην περιφέρεια προθύμων «υποστηρικτών» της ήταν απλούστατα αυτό το πρακτικό να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ως μη γενόμενο. Μετά και την εξέλιξη αυτή δόθηκε αναβολή για την λήψη απόφασης.

Εν ολίγοις, με μόνο το επιχείρημα της 15μηνης υποχρεωτικής συντήρησης του έργου από τον ανάδοχο, δεν είναι υποχρέωση της Περιφέρειας η έγκριση της παράτασης της σύμβασης.

Υποχρέωση της Περιφέρειας, της αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και του καθένα/καθεμίας από εμάς, είναι να προασπίζουμε τους δημόσιους χώρους και το δημόσιο πλούτο και αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση των πάντων προς χάριν ημέτερων κερδοσκόπων επιχειρηματιών και όσων υποκλίνονται σε αυτούς.

·         Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ δεν πρέπει να υπάρχει στα καθησυχαστικά «ωραία λόγια», στην υποσχεσιολογία, στις επικλήσεις «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» κλπ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ Ω  ΕΤΑΧΘΗ κύριε Τζόκα …

·         Αποδείχτηκε πως η αντίληψη ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων που αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων αναπόφευκτα και νομοτελειακά οδηγεί σε καραμπινάτα σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος υπέρ «ημετέρων» εργολάβων και διασκεδαστών.

·         Αποδείχτηκε πως μόνο ο αγώνας των κατοίκων μπορεί να καθορίζει εξελίξεις

·         Οι μάσκες έπεσαν και ΚΑΜΙΑ παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου, ΚΑΝΕΝΑΣ περιφερειακός σύμβουλος δεν θα μπορεί πλέον όταν επανέλθει το θέμα να επικαλεστεί «δεν ξέρω, δεν είδα», προσχηματικά, διαδικαστικά κλπ, κλπ… Ή με τον Παχατουρίδη, τον «ημέτερο» επιχειρηματία, την παρανομία ή με τους κατοίκους και το δημόσιο συμφέρον.  Τέλος στα παιχνιδάκια και στις τρίπλες.

·         Εμείς μαζί με τους κατοίκους ακόμα πιο δυναμικά, μαζικά και ανυποχώρητα στον αγώνα. Για να πάρουμε τις γειτονιές μας και τις ζωές μας στα χέρια μας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here