Όλαφ Σολτς: «Απολύτως αναγκαία η διατήρηση της επικοινωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν»

0
28

Ο κ. Σολτς στάθηκε στη σημασία της διατήρησης του πνεύματος διαλόγου με τη ρωσική πλευρά και κυρίως με τον Ρώσο Πρόεδρο, ακόμη και εάν η Μόσχα δε σταματά τον πόλεμο που έχει «εξαπολύσει» στην Ουκρανία.

«Θα συνεχίσω να κρατώ ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, όπως ακριβώς θα πράξει και ο Γάλλος Πρόεδρος», τόνισε, σε αποκλειστική συνέντευξη στο DPA.

Ηγέτες δυτικών κρατών συνεχίζουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος «ξέσπασε» την 24η Φεβρουαρίου.

Χθες (16/06), ο Όλαφ Σολτς επισκέφθηκε το Κίεβο μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι και τον Ρουμάνο Πρόεδρο, Κλάους Γιοχάνις.

«Όταν μιλώ στον Πούτιν, για παράδειγμα, λέω τα ίδια πράγματα που μοιράζομαι και με εσάς. Προχωρώ σε μία σημαντική σημείωση. Να γίνει κατανοητό, πως η Ρωσία δεν υπαγορεύει τους όρους ειρήνης.

Θα του έλεγα πως κάνει λάθος, εάν πραγματικά έχει την πεποίθηση πως θα “ληστέψει” τμήματα γης και ύστερα, θα ζει με την ελπίδα ότι οι καιροί θα αλλάξουν και όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα», σημείωσε εν συνεχεία.

Η Ρωσία έχει σχολιάσει ότι επιδιώκει να καταλάβει τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Απευθυνόμενος στο Κρεμλίνο, ο Όλαφ Σολτς κατέληξε: «Πρέπει να αποσύρετε τα στρατεύματά σας και να φθάσετε σε μία συμφωνία με την Ουκρανία, η οποία θα είναι αποδεκτή και ορθή για τον λαό της».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here