Ψήφος Εμπιστοσύνης από το ΧΑ στον Μητσοτάκη: Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Ιουλίου

0
22

Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ψήφος Εμπιστοσύνης από το ΧΑ στον Κυρ. Μητσοτάκη

-Τα Ελληνοτουρκικά, ο Τουρισμός, η αστάθεια της απλής αναλογικής, η Επενδυτική Βαθμίδα, το Ταμείο Ανάκαμψης και η επίλυση της Ενεργειακής κρίσης!
-Οι αγορές στηρίζουν το Μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, την προώθηση Μεγάλων Έργων, Παραχωρήσεων και Αποκρατικοποιήσεων!
– Η πώληση του 20% της Εθνικής σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές, η διάθεση από το ΤΧΣ του 10% της Τρ. Πειραιώς, η Αττική οδός και η περαιτέρω πώληση ενός ακόμη 10% της ΔΕΗ, με το οποίο φλερτάρουν CVC και 2 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΡΩΣΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1. Το αίτημα του FBΙ προς την Αρχή Ξεπλύματος για επιβολή κυρώσεων σε ρωσόφιλο Ουκρανό πολιτικό – μιντιάρχη που ενασχολείται στην Ελλάδα με Real Estate καθώς και σε συγγενικά πρόσωπα!

2. Το «μεγάλο κόλπο» με το λαθρεμπόριο ρωσικών και κλεμμένων λιπασμάτων που εισάγονται μέσω Σερβίας – Τουρκίας και βαφτίζονται ελληνικά, με την ένοχη ανοχή (γυναίκας υπαλλήλου;) του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης!

H πώληση του Alpha TV (50%) από την Μότορ Όιλ, οι φήμες για εμπλοκή της BC Partners, η αναστάτωση των καναλαρχών, και η σφοδρή σύγκρουση Σταθόπουλου – Τσόλακ της United Group!

-Οι πληροφορίες (που δεν έχουν αρμοδίως επιβεβαιωθεί) ότι πίσω από την Primos media που εξαγόρασε το 50% του Alpha κρύβεται η BC Partners, δημιουργούν ανατροπές ισορροπιών και νέα δεδομένα!

Το «μήλον της έριδος» (ΕΛΠΕ), η κυρίαρχη στην πιάτσα «μόδα» των «εφοπλιστών» και οι φήμες για επανάκαμψη του ενδιαφέροντος των επιχειρηματιών Καλτσίδη και Μελισσανίδη!

-Καθοριστικές οι προθέσεις του Σπύρου Λάτση που μαζί με την Μαριάννα Λάτση κατέχουν το 47% των ΕΛΠΕ σε μια εποχή που απαιτείται ρευστότητα για το Ελληνικό και το κόστος δανεισμού είναι υψηλό!

Ισχυροί παράγοντες της Διαπλοκής, τραπεζίτες και κέντρα των Βρυξελλών παίζουν τα ρέστα τους για συγκρότηση αδύναμης κυβέρνησης συνεργασίας όπου κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι!

-Η απόφαση του πρωθυπουργού να εξαντλήσει την 4ετία έχει αποθρασύνει «νταβατζήδες» και λόμπι της Κομισιόν που απεργάζονται σενάρια χωρίς (ή περιορισμένου χρόνου) Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Προσδοκίες και ανησυχίες για την ελληνική οικονομία

-Αντιμέτωπη με σειρά κινδύνων και προκλήσεων η οικονομία – Tι λένε οι προβλέψεις

Ενεργειακή κρίση: Θολό τοπίο – μαύρες προβλέψεις

-Απροσδιόριστη και αρνητική επίδραση στον προϋπολογισμ – Ενεργειακή επάρκεια αλλά σε ποιες τιμές;

Άμεσα η ανακοίνωση επενδυτή για τα ακίνητα της Alpha Bank

-Θα αλλάξουν χέρια 573 ακίνητα με την εκτιμώμενη αξία στα 535 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 50 είναι prime assets

Οι αυξήσεις αδειάζουν το πορτοφόλι των καταναλωτών και τα ταμεία των σούπερ μάρκετ

-Πάνω από τις μισές επιχειρήσεις του κλάδου περιμένουν μείωση κερδοφορίας το 2022 – Οι 9 στις 10 απορρόφησαν μέρος των ανατιμήσεων

Προβάδισμα 10 μονάδων δίνουν στη Ν.Δ. μυστικές δημοσκοπήσεις σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει μάχη με το ΚΙΝ.ΑΛ.!

-Η συγκυρία δείχνει κατάλληλη για εκλογές το φθινόπωρο, παρά τα σενάρια ότι ο Μητσοτάκης κάνει δεύτερες σκέψεις και περιμένει τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου που θα κυρώσει μέτρα για την ενεργειακή κρίση!

Η προμήθεια των 3+1 κορβετών, η παρουσίαση στον πρωθυπουργό και η παρασκηνιακή εμπλοκή «επώνυμου» επιχειρηματία, από τα λεγόμενα «δεξιά τζάκια», που ενεργοποιείται για τους Γάλλους!

-Οι 4 προσφορές από Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία και Ιταλία, η αποχή των ΗΠΑ και η δράση υπογείου μιντιακού συστήματος που λειτουργεί υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων!

Ελβετικός εκδοτικός όμιλος πήγε για… αγορά παραδοσιακών media (που του πάσαραν οι τράπεζες) και τελικά μιλάει μόνο με ισχυρά σάιτ!

-Η επαφή, εντέλει, γίνεται με διαδικτυακά μέσα, που δεν έχουν δάνεια, χρέη και λοιπές υποχρεώσεις προς τρίτους, διά μέσου 2 Ελλήνων μεσολαβητών!

Το χειρότερο εξάμηνο των τελευταίων 50 χρόνων

-Βουτιά 22% για S&P στις 3.000 μονάδες βλέπουν οι αναλυτές

Τα θλιβερά απομεινάρια, που μας έβαλαν στα μνημόνια και κατέστρεψαν τις τράπεζες, που ξαναμπαίνουν στο κάδρο, είναι χειρότερα από την ασυλία του τραπεζικού συστήματος!

-Φεσαδόροι, μπαταχτσήδες, νταραβεριτζήδες και φαντάσματα του χθες επιστρέφουν στα Δ.Σ. των τραπεζών. Μαζί με πρώην επιχειρηματίες, που είχαν αποσπάσει ευνοϊκές ρυθμίσεις – χρηματοδοτήσεις!

 

Πώς οι επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ σε Τρ. Πειραιώς, Alpha και ΔΕΗ, από «όνειρο» μετατράπηκαν σε «εφιάλτη»!

-Ο ρόλος της Goldman Sachs, τα funds του Χάρη και η δήθεν επιλογή αξιόπιστων διεθνών επενδυτών που στην πράξη αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι κερδοσκόποι – τυχοδιώκτες!

Πλούσιοι τραπεζίτες (που ζουν στη χλιδή, με βίλες, κότερα και στο απυρόβλητο) – ρακένδυτοι μέτοχοι! Η επιστροφή των διεφθαρμένων και η ασυλία για παλιά και νέα εγκλήματα!

-Ξανά στα Δ.Σ. τα παλιά τζάκια, οι φαλιρισμένοι, οι δημοσιοσχεσίτες, οι κατεστραμμένοι βιομήχανοι, όλοι αυτοί που φόρτωσαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζες και έπαιρναν απευθείας αναθέσεις!

Γιατί το κράτος δεν κέρδισε ποτέ διαιτησίες με ιδιώτες: Οι νταραβεριτζήδες, η Δικαιοσύνη και η διαπλοκή με επιτροπές, μελετητές, νομικούς συμβούλους!

-Τα μεγάλα έργα, οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί, οι απαλλοτριώσεις, τα πρόσωπα που στελεχώνουν τους μηχανισμούς και οι ευθύνες όσων ενεπλάκησαν!

Οι τακτικισμοί Μακρόν να αποκτήσει το Γαλλικό Δημόσιο το 100% της EDF (από το 80% που ήδη κατείχε), η ιδιωτική ΔΕΗ (το κράτος κατέχει το 34%) και η πρόταση Τσίπρα για κρατικοποίησή της!

-Η φθηνή πυρηνική ενέργεια, η εντελώς διαφορετική μετοχική σύνθεση μεταξύ EDF – ΔΕΗ και ο μείζων προβληματισμός της κυβέρνησης για τη στάση των ξένων ενόψει αποκρατικοποιήσεων!

Σαρώνει όλα τα Δ.Σ. η… αριστερή τεχνοκράτης με τα Gucci Ράνια Αικατερινάρη, που πραγματοποιεί ηχηρή επιστροφή!

-Το «κορίτσι της ΔΕΗ», εκλεκτή της Διαπλοκής, δεν έχει αφήσει Δ.Σ. για Δ.Σ., απειλώντας την πρωτοκαθεδρία Ν. Καραμούζη, Τ. Ταμβακάκη και Μαρίας Δαμανάκη!

Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Ιουλίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here