Χρυσό μετάλλιο για την Ελίνα Τζένγκο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό

0
18

Χρυσό μετάλλιο έδωσε στην Ελίνα Τζένγκο η εντυπωσιακή της εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, με προσωπικό ρεκόρ.

H Eλληνίδα αθλήτρια έκανε βολή στα 65,81 μέτρα, στη δεύτερή της προσπάθεια, δίνοντας στη χώρα μας το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που συνεχίζεται η παράδοση με μένα, το περίμενα σε αυτό τον αγώνα, έκανα πολλή υπομονή όλη τη χρονιά, ήξερα ότι θα βγει, πίστεψα πολύ σε μένα και το έκανα» δήλωσε η «χρυσή» ακοντίστρια, προσθέτοντας πως ήταν για αυτήν όνειρο το ότι αγωνίστηκε δίπλα στη Μπάρμπορα Σποτάκοβα, που χαρακτήρισε «είδωλο».

«Την ευχαριστήθηκα πολύ την πρώτη βολή, ήταν μια σταθερή 60άρα βολή η οποία θα έβαζε σίγουρα μέσα στην οκτάδα, μετά χαλάρωσα και λέω μπες μέσα και δώστα όλα κι έτσι έκανα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για νέο ατομικό ρεκόρ για τη νεαρή αθλήτρια, η οποία απέκτησε έτσι την πρώτη της μεγάλη διάκριση σε επίπεδο γυναικών.

Η Τζένγκο άρχισε με προσπάθεια στα 60,82 μέτρα και στη δεύτερη βολή έφτασε τα 65,81 μέτρα (κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23). Δεν εκτέλεσε την τρίτη της βολή, έφτασε τα 59,40 μέτρα στην τέταρτη, ήταν άκυρη στην πέμπτη και έφτασε τα 64,57 μέτρα στην έκτη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αντριάνα Βιλάγκος, ενώ η Μπάρμπορα Σποτάκοβα κατέκτησε το χάλκινο.

Με τον θρίαμβο της Ελίνας Τζένγκο η ελληνική αποστολή στίβου φτάνει τα τέσσερα χρυσά μετάλλια, μαζί με του Μίλτου Τεντόγλου και τα δύο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη– και τα πέντε συνολικά, μαζί με το ασημένιο που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ελίνα Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002 από γονείς Αλβανούς μετανάστες. Έχει ήδη σειρά διακρίσεων σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες το 2018 και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (κάτω των 20) στο Ναϊρόμπι. Προπονητής της είναι ο Γιώργος Μποτσκαριώβ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here