Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη – Ένας νεκρός

0
32

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου ξέσπασε σε πτέρυγα covid-19, όπου υπάρχουν περίπου 20 ασθενείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει εντοπιστεί ένας νεκρός. Το άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Πνευμολογικής Κλινικής, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «GRTimes», η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από θάλαμο όπου νοσηλευόταν μόνον ένας ασθενής με κορωνοϊό.

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο με έντεκα οχήματα και 30 πυροσβέστες.

#Πυρκαγιά σε χώρο του Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΆΟΥ” στον Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν 30 #πυροσβέστες με 11 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 6, 2022

Μέσα στο κτήριο υπάρχουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με τον διευθυντή νοσοκομείου Διαμαντή Χλωρό, ενώ η πτέρυγα έχει γεμίσει καπνούς. Η πυροσβεστική βοηθά αυτή την ώρα στην απομάκρυνση ασθενών και νοσηλευτών.

Όπως διαβεβαιώνουν πηγές της πυροσβεστικής, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

«Ασθενής έβαλε τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου» λέει ο διευθυντής της κλινικής covid

«Ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», είπε μιλώντας στο Open ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό.

«Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους 20 ασθενείς», σημείωσε ο κ. Χλώρος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here