Υποδοχή προσφυγόπουλων σε σχολεία του Χαϊδαρίου

0
1149

Δήλωση του δημάρχου της πόλης, Μιχάλη Σελέκου, με αφορμή τη λειτουργία τμημάτων με παιδιά προσφύγων
Τρία σχολεία έχουν επιλεγεί από το Χαϊδάρι για να λειτουργήσουν τμήματα με προσφυγόπουλα και ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος της πόλης, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ότι η δημοτική αρχή προετοιμάζει την καλύτερη δυνατή υποδοχή αυτών των παιδιών. Μάλιστα, ειδικά για την πρώτη μέρα, ο δήμος θα διοργανώσει εκδηλώσεις υποδοχής και στα τρία σχολεία, καλώντας γονείς, δασκάλους και μαθητές της περιοχής να στηρίξουν τα προσφυγόπουλα όπως μπορούν.

Ο Μ. Σελέκος σημειώνει ότι «ο δήμος συνεχίζει την παρουσία και τη δράση που είχε από την πρώτη στιγμή για την ανακούφιση των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στον Σκαραμαγκά. Θα υποδεχτούμε λοιπόν και στα σχολεία μας με τον καλύτερο τρόπο τα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής συναντηθήκαμε με συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών και άλλους φορείς της πόλης μας προκειμένου να διοργανώσουμε τη ζεστή υποδοχή των παιδιών αυτών».

Προσθέτει, επίσης, ότι «εκτός από τη βοήθεια που επανειλημμένα έχουμε προσφέρει στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά (τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, ρούχα, κουβέρτες κ.λπ.), συγκεντρώνουμε και σχολικά είδη που θα μοιράσουμε από την πρώτη μέρα στους πρόσφυγες μαθητές. Γι’ αυτό καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης και τους κατοίκους να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «η δράση αυτή, τόσο του μαζικού κινήματος όσο και της δημοτικής αρχής στο Χαϊδάρι, έχει καταφέρει να απομονώσει οποιαδήποτε ρατσιστική – φασιστική φωνή, που θέλει να στοχοποιήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να αθωώσει το σύστημα που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here