Τσίπρας: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη η παραίτηση Δημητριάδη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

0
25

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη δημοσιοποίηση της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού αντιθέτως τις επιβεβαιώνει».

Και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή λοιπόν όποιος εντάξει οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί εδώ δεν είμαι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες, με τη βοήθεια της των μέσων ενημέρωσης, που έχουν την 108η θέση σε όλη την σε όλο τον κόσμο, να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως».

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Νωρίτερα σήμερα, ο Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, αφορά χειρισμούς της ΕΥΠ, όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου.

Παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ

Λίγο μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here