Τη “βόμβα Τζούριτσιτς” προσπαθεί να ενεργοποιήσει ο Γιοβάνοβιτς – “Μάχη” με τη Σαλερνιτάνα για τον Σέρβο μέσο – Ο Μελισσανίδης κράτησε τον Γαλανόπουλο στην ΑΕΚ – Νέο συμβόλαιο, με 850.000 ευρώ για δύο χρόνια – Ανατροπή με Αθανασακόπουλο στον ΠΑΟ – Ανανέωσε και πάει δανεικός στον… Κομπότη – Ο Λουτσέσκου… εξέθεσε τις μεταγραφές του Μπότο στη Βουλγαρία – Έτοιμοι στον ΠΑΟΚ να “σουτάρουν” τον Σάστρε του οποίου ο Πορτογάλος βιάστηκε να ενεργοποιήσει την αγορά του

0
42

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση «Γαλανόπουλος / ΑΕΚ», με τον διεθνή μέσο να ανανεώνει για άλλα δύο χρόνια με την ομάδα που τον ανέδειξε. Όπως και στην προηγούμενη ανανέωση του άσου, ο Δημήτρης Μελισανίδης το… πήρε πάνω του, άλλωστε αυτός είναι ο «τελικός αποφασίζων» και ο «Γαλανό», από τους αγαπημένους του παίκτες…

Παρά το μεγάλο ξενέρωμα του Γαλανόπουλου με αξιωματούχους της «Ένωσης» που χειρίζονταν την υπόθεσή του και του προκάλεσαν την αρχική του αδιαλλαξία και τάσεις φυγής, ο ιδιοκτήτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, με την παρέμβαση και την προσφορά που του έκανε, έδειξε πόσο τον υπολογίζει.

Όπως έμαθε, λοιπόν, η στήλη από τις 300.000 ευρώ το χρόνο και τα επιπλέον δύο χρόνια επέκτασης του συμβολαίου που τού πρότειναν οι Παπαδόπουλος / Κονέ, το «χάπι εντ» έπεσε ουσιαστικά με νέο συμβόλαιο!

Δηλαδή, δεν θα ισχύσει η τελευταία χρονιά του υπάρχοντος συμβολαίου, που προέβλεπε καθαρές αποδοχές 275.000 ευρώ αλλά υπέγραψε νέο με συνολικές καθαρές αποδοχές στη διετία plus των 820.000 ευρώ. Κοινώς, ο Γαλανόπουλος πήγε στην 400άρα τον χρόνο! Μέτρησε πως είναι προϊόν της Ακαδημίας αλλά και o… φόβος μη γίνει… νέος Μπακασέτας ή πάει σε ανταγωνιστή!

Ο Παναθηναϊκός κτυπάει «10άρι» που είναι και δυνατό όνομα και με βαρύ βιογραφικό (με περάσματα από Σασουόλο, Σαμπντόρια, Μπενεβέντο, Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Σαουθάμπτον, Μάιντς, Χέρενφεϊν)! Ο λόγος για τον Φιλίπ Τζούριτσιτς!

Πρόκειται για τον 30χρονο Σέρβο, διεθνή με 35 συμμετοχές, που έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 ευρώ (ήταν 10 εκατ. πριν από δύο χρόνια) και ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σασουόλο! Μαζί της, την περασμένη σεζόν έκανε 14 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πολύ ενημερωμένη πιάτσα agents, o Iβάν Γιοβάνοβιτς παλεύει με κάθε μυστικότητα την περίπτωση του συμπατριώτη του δημιουργικού μέσου, που εκτός από «10άρι» αγωνίζεται και ως αριστερός εξτρέμ αλλά και δεύτερος επιθετικός.

Ο Παναθηναϊκός και η νεοφώτιστη στη Σέριε A, Σαλερνιτάνα (που έχει αθλητικό διευθυντή τον παραλίγο «ερυθρόλευκο», Ντε Σάνκτις), αυτή την στιγμή φέρεται να δίνουν την «μάχη» για τον Τζούριτσιτς, με συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο το χρόνο.

Για την ιστορία, να θυμίσω πως πριν από 14 χρόνια, όταν δεν είχε συμπληρώσει τα 16 του, ο Τζούριτσιτς, είχε περάσει –για λίγο– από του Ρέντη, ως μέλος της Κ17 του Ολυμπιακού!

Τι κι αν ο ίδιος έλεγε πως δεν ήθελε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και περίμενε από τον ατζέντη του (Αντώνη Αποστολόπουλο) προσφορές από ξένες ομάδες (Σέριε Β και Ολλανδία). Και το έλεγε μάλιστα το προηγούμενο διάστημα και σε άλλους παίκτες, με τους οποίους έκανε ατομικές προπονήσεις αφού είχε μείνει ελεύθερος και δεν ήταν στην προετοιμασία των «πράσινων».

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος, περί αυτού ο λόγος, τελικά ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια με τους «πράσινους»! Οι προσφορές που περίμενε από το εξωτερικό δεν… εμφανίστηκαν ποτέ (ή δεν τον ικανοποίησαν) και προκειμένου να πάει σε μία μικρομεσαία ομάδα της Σούπερ Λίγκας, προτίμησε να αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, στον οποίο θα έχει και μία τελευταία ευκαιρία για να δείξει το αυθεντικό ταλέντο του.

Ο Πατρινός μέσος είναι ένας παλαιάς κοπής «10άρι», με σούπερ χαρακτηριστικά αλλά και δεδομένες αδυναμίες που έχουν να κάνουν βασικά με την ένταση στο παιχνίδι του αλλά και με το γεγονός ότι είναι παίκτης μίας θέσης. Πριν από λίγα χρόνια, όταν είχε ακόμη την ετικέτα του «wonderkid», ο πετυχημένος πρώην προπονητής του στην Εθνική, Βασίλης Γεωργόπουλος, έλεγε πως θα μπορούσε να γινόταν… Έλληνας Κακά.

Ο Αθανασακόπουλος, αφού είδε από την γενιά του να τον ξεπερνούν οι Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος, Βαγιαννίδης κι αυτός να περιορίζεται στο να γίνει ηγέτης του ΠΑΟ Β’ την περασμένη σεζόν (28 ματς, 6 γκολ, 2 ασίστ), έστω και με… ανατροπή ανανέωσε έως το 2024.

Το πιο πιθανό μάλιστα είναι ο Αθανασακόπουλος να βρεθεί ως δανεικός για ένα χρόνο στον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη (ποδοσφαιρικός σύμβουλος την τελευταία διετία και «σύμμαχος» του Γιάννη Αλαφούζου).

Ενδεχομένως να πάει στη Λιβαδειά μαζί με τον Αθανασακόπουλο και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, Ζόνας Τόρο, που είναι να αγοράσει ο Παναθηναϊκός από τη Σάο Πάολο για να τον στείλει στην ομάδα του Κομπότη…

Ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικό… ναυάγιο κι έχασε 2-0 από τη Λέφσκι Σόφιας στην Βουλγαρία! Κινδυνεύει πλέον άμεσα με πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Κοινώς, να πάθει ό,τι η ΑΕΚ πέρυσι από τη Βελέζ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιέργως κατέβασε μία ομάδα με έξι νέα πρόσωπα, πιτσιρικάδες και μεταγραφές που καμία δεν ήταν δική του επιλογή.

Το αποτέλεσμα ήταν μία ήττα που ήδη προκάλεσε τριγμούς στον «δικέφαλο» και γκρίνια για τον αρχιτέκτονα του φετινού μεταγραφικού σχεδιασμού, τον Ζοσέ Μπότο. Όλοι τώρα αντιλαμβάνονται το μεγάλο ρίσκο που πήρε το κλάμπ –με την ανοχή / συμβιβασμό και του Λουτσέσκου, πάντως– πηγαίνοντας σε μεταγραφικά στοιχήματα και παίκτες που ο αθλητικός διευθυντής του εμπιστεύτηκε τα χαρακτηριστικά και όχι το βιογραφικό τους!

Τέτοιο, μαζεμένοι μάλιστα, δεν ξέρεις αν σου βγουν και για να βγουν χρειάζεται υπομονή και να αντέξεις το κόστος, που συνήθως δεν υπάρχει στις μεγάλες ομάδες.

Ήδη, πάντως, υπάρχει θέμα με τον Ισπανό δεξιό μπακ Σάστρε, τον οποίο ο Μπότο έσπευσε το καλοκαίρι να αγοράσει από την Μαγιόρκα (ήταν δανεικός και ενεργοποίησε μάλλον πολύ… εύκολα την οψιόν αγοράς του).

Όπως μαθαίνω, δεν πρέπει να προκαλέσει εντύπωση ακόμη και να λυθεί το συμβόλαιο του ή να σταλεί δανεικός σε ομάδα της ιβηρικής! Γενικότερα, αναμένονται εξελίξεις, αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Λέφσκι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here