Τα «κουδούνια» της Dimand, η αρνητική υποδοχή στο ΧΑ, η είσοδος της Latsco και η σεμνή παρουσία του Φίλιππου Κούρκουλου Λάτση!

0
24

Πέραν πάσης αμφιβολίας η είσοδος της Dimand στο Χρηματιστήριο, από την Δημόσια εγγραφή έως και την υποδοχή της από το επενδυτικό κοινό στο ΧΑ όπου ξεκίνησε την διαδρομή της με μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής, αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών!

Δυστυχώς οι λογικές του πάμε άρον – άρον να προλάβουμε την αγορά, τα επιτόκια, τα κόστη δανεισμού, να μπούμε γρήγορα, ενίοτε επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Dimand στην «πρώτη επίσημη» της οποίας μαζεύτηκε «κόσμος και ντουνιάς», λες και επρόκειτο για είσοδο πολυεθνικής!!!

Οι γνωστές υπερβολές των παραγόντων της αγοράς και οι γλειψιματικές λογικές σε αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες.

Εν πάσει περιπτώσει, τα «κουδούνια» βάρεσαν και ελπίζω ο ήχος να ήχησε στην πραγματική του ένταση στα αυτιά του καρτέλ του real estate, καθώς η αγορά είτε αρέσει είτε όχι, διαθέτει αλάνθαστο κριτήριο!

Ωστόσο, πέραν της κριτικής προσέγγισης οφείλω να επισημάνω δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι την κατάσταση της Dimand και όλη αυτή την πολύ κακή επικοινωνιακά εικόνα που έχει παρουσιάσει κατά τη δημόσια εγγραφή αλλά και μέχρι να φτάσει η υπόθεση ως εκεί, διέσωσε η είσοδος της Latsco στο μετοχικό κεφάλαιο, όπου το family office της της Μαριάννας Λάτση απέκτησε το 5,3% της Dimand όπως ακριβώς το Radar είχε προ ημερών αποκαλύψει!

Και η παρουσία της Latsco αναμφίβολα προσδίδει οντότητα και ειδικό βάρος στην εταιρία του Δ. Ανδρεόπουλου, που κάποτε έφτιαχνε τις καντίνες με τον Γιώργο Λούβαρη έξω από το Καραϊσκάκη!

Δεύτερον, την σεμνή και σοβαρή παρουσία του Φίλιππου Κούρκουλου Λάτση στην καθιερωμένη διαδικασία χτυπήματος του κουδουνιού έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ο οποίος συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά όποιον τον γνωρίζει, τόσο για την ανατροφή του, όσο και για την παιδεία του και το ήθος που τον διακρίνει, μακριά από υψηλούς τόνους και τυμπανοκρουσίες!

Και όλα τούτα αναδεικνύουν υγεία, από έναν γόνο μιας πανίσχυρης και κορυφαίας επιχειρηματικής οικογένειας και αδιαμφισβήτητα είναι σχεδόν δυσεύρετα!

Και για το λόγο αυτό επισημαίνονται και καθίστανται δημοσίως γνωστά!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here