Ταμάρα Έκλεστοουν: Πώς εξιχνιάστηκε η ληστεία – μαμούθ των 50 εκατ. λιρών

0
35

Στην εξιχνίαση της ληστείας-μαμούθ σε βάρος της Ταμάρα Έκλεστοουν, χρυσής κληρονόμου του πρώην ιδιοκτήτη της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, στο Λονδίνο προχώρησε η βρετανική αστυνομία.

Το στοιχείο που αξιοποιήθηκε και οδήγησε στον εντοπισμό των δραστών ήταν μάλλον απροσδόκητο. Η ιδιαίτερα προσωπική φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα που έστειλε ένας από τους ληστές σε καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο είχαν κρυφτεί αμέσως μετά.

Η χριστουγεννιάτικη ληστεία του 2019

Τον Δεκέμβριο 2019, όταν η Ταμάρα Εκλεστοουν, ο σύζυγός της Τζέι Ρούτλαντ και η μικρούλα κόρη τους Σοφία είχαν φύγει για διακοπές στη Λαπωνία, η αξίας 70 εκατ. λιρών έπαυλή τους στο Κένζινγκτον του Λονδίνου έγινε στόχος ληστών.

Οι τέσσερις – όπως αποδείχθηκε – ληστές είχαν καταφέρει να αποσπάσουν κοσμήματα μεγάλης αξίας 50 εκατ. λιρών μέσα σε λιγότερα από μία ώρα. Η ληστεία-μαμούθ στην οδό Kensington Palace Gardens, η οποία αποκαλείται χαρακτηριστικά “Billionaire Row”, είχε προκαλέσει τεράστιο σοκ.

Εκεί έχουν μείνει στο παρελθόν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, εκεί βρίσκεται η “παγωμένη” εξαιτίας των κυρώσεων έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, εκεί έχει μία από τις κατοικίες του ο σουλτάνος του Μπρουνέι αλλά και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, Γουάνγκ Τζιανλίν.

Η μέση αξία κατοικίας είναι 33 εκατομμύρια λίρες και προφανώς, πρόκειται για έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους δρόμους στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας με 24ωρη φύλαξη.

Σε 50 λεπτά είχαν πάρει κοσμήματα αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών

Τρεις ληστές φέρεται να μπήκαν σαν… κύριοι μέσα στην πολυτελή έπαυλη των 57 δωματίων και χωρίς καθυστέρηση κατευθύνθηκαν στα χρηματοκιβώτια. Όταν πια εντοπίστηκαν από φύλακα της κατοικίας, είχαν ήδη προλάβει να αρπάξουν δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και ένα βραχιόλι Cartier αξίας 80.000 λιρών, που ήταν γαμήλιο δώρο.

Η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τα ίχνη τους μέχρι που ένας από τους ληστές, ο Τζόγκοσκλαβ Γιοβάνοβιτς, 25 ετών σήμερα, έστειλε μια φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων στο τηλέφωνο εργαζόμενης στο ξενοδοχείου όπου η συμμορία των ληστών είχε καταφύγει για να γίνει η μοιρασιά της λείας τους.

Στα λάφυρά τους, εκτός από τα κοσμήματα της Ταμάρα Εκλεστόουν, περιλαμβάνονταν και πολύτιμα αντικείμενα από άλλες ληστείες που είχαν διαπράξει στο Λονδίνο.

Η κρίσιμη πληροφορία

Η αστυνομία κάποια στιγμή έλαβε μια πληροφορία για το εν λόγω ξενοδοχείο χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Ρωτώντας το προσωπικό αν κάποιος είχε αντιληφθεί οτιδήποτε περίεργο, μία υπάλληλος τους έδειξε την αποκαλυπτική φωτογραφία που συνοδευόταν από τη λέξη “Weirdo”, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Times.

Έχοντας τον τηλεφωνικό αριθμό του Γιοβάνοβιτς στα χέρια τους, οι αστυνομικοί ενήργησαν γρήγορα. Εντόπισαν το διαβατήριό του, τον ταυτοποίησαν και οι συλλήψεις δεν άργησαν.

Οι Γιοβάνοβιτς, Αλεσάντρο Μαλτέζε και Αλεσάντρο Ντονάτι δικάστηκαν και τους επιβλήθηκε ποινή ισοβίας κάθειρξης την οποία εκτίουν στις φυλακές Isleworth Crown Court από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας των ληστών, Ντάνιελ Βούκοβιτς, παραμένει ελεύθερος και θεωρείται ότι βρίσκεται στη Σερβία.

Ο Ντάνιελ Βούκοβιτς, φερόμενος ως “εγκέφαλος” της ληστείας, από το ντοκιμαντέρ του BBC.

Στο ντοκιμαντέρ του BBC 3, με τίτλο Who Stole Tamara Ecclestone’s Diamonds; – Ποιος έκλεψε τα διαμάντια της Ταμάρα Εκλεστόουν; αποκαλύφθηκαν οι εκπληκτικές λεπτομέρειες πίσω από την ληστεία που είναι η μεγαλύτερη διάρρηξη σε κατοικία στη Βρετανία.

Μιλώντας στο πρόγραμμα, η Ταμάρα Εκλεστόουν, τόνισε ότι η ζωή της “δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια” και περιέγραψε τον φόβο της γνωρίζοντας ότι ένας από τους κλέφτες είναι ακόμα ελεύθερος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here