Σύλληψη 37χρονου που έκανε viral το υβριστικό σύνθημα κατά του Μητσοτάκη – Οι αναρτήσεις του

0
45

Την Τετάρτη το απόγευμα, ετνόπισε και συνέλαβε η Αστυνομία, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από έναν από τους βασικότερους λογαριασμούς στο Twitter, που είχε κάνει viral το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και προέτρεπε σε επεισόδια και βιαιοπραγίες.

Η σύλληψη σε βάρος ενός 37χρονου έγινε στο σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

 

«Να βγούμε στους δρόμους με τα όπλα»

Οι τελευταίες αναρτήσεις μίσους που έκανε στον λογαριασμό του μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, στάθηκαν αφορμή για τη σύλληψή του, καθώς πραγματοποιήθηκαν δεκάδες καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το προφίλ του συγκεκριμένου λογαριασμού ήταν γεμάτο με αναρτήσεις μίσους, υβρεολόγιο κατά πολιτικών και κομμάτων καθώς και προτροπές σε επεισόδια ακόμα και σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών.

Σχεδόν σε όλες αυτές τις αναρτήσεις ο διαχειριστής του λογαριασμού πρόσθετε και το hashtag με το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, οι τελευταίες αναρτήσεις που έκανε πριν τη σύλληψή του ήταν την Τρίτη τα ξημερώματα έγραφαν: «Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους» και «όλοι στο Σύνταγμα τώρα με τα όπλα».

Οι καταγγελίες

Άμεσα ξεκίνησε διαδικτυακή έρευνα και εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στο διάστημα του τελευταίου 6μήνου.

Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τη ΔΗΕ, ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του 37χρονου.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Οι αναρτήσεις

«Να εξεγερθούμε», «Να πάρουμε τα όπλα», «Να τα κάψουμε όπως το 2008» (επεισόδια μετά τη δολοφονία Αλ.Γρηγορόπουλου) είναι κάποιες από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις που έκανε ο 37χρονος εξαπολύοντας παράλληλα επιθέσεις σε όλα τα κόμματα, το Σύνταγμα Κράτους και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό φορέα ή κόμμα και -σύμφωνα με πληροφορίες- όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, δήλωσε πως δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό.

Επίσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ERTnews ο 37χρονος κατηγορούμενος ενώπιον των αστυνομικών παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που είχε κάνει τις αναρτήσεις ενώ εμφανίστηκε ψύχραιμος, σαν να ήταν φυσιολογικά τα όσα έγραφε, ενώ κατά την σύλληψη του δεν φάνηκε να «πέφτει» από τα σύννεφα

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε κάποιο λόγο που τα έγραφε, απλά έτσι έκανε τις αναρτήσεις.

Το πρωί της Πέμπτης ο 37χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία και αφέθηκε ελεύθερος καθώς πρόκειται για πλημμέλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Shower Boys: Η ταινία που προκάλεσε την αγωγή εναντίον δασκάλας δημοτικού

Ελένη Φουρέιρα: Ποζάρει τόπλες στο Instagram

Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε: Ο Σύλλογος Γονέων Αθλητών καταγγέλλει 4+1 τρανταχτά σκάνδαλα

Καταγγελία-σοκ: Έδεσαν και φίμωσαν στην τουαλέτα σχολείου επτάχρονη μαθήτρια Α’ Δημοτικού

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here