Συνομιλία Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Ισραήλ περί τρομοκρατίας

0
21

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, σε απογευματινή τηλεφωνική επικοινωνία, ευχαρίστησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνεχή προσπάθεια των τουρκικών αρχών να περιορίσουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες εκεί.

Ύστερα από πληροφορίες της ισραηλινής κυβέρνησης για πρόθεση του Ιράν να βλάψει Ισραηλινούς τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

«Με φόντο τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα σχετικά με προθέσεις τρομοκρατικών επιθέσεων κατά Ισραηλινών στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος Χέρτζογκ είχε σήμερα συνομιλία με τον κ. Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για τις προσπάθειές του να περιορίσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες στο τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη μεγάλη συμβολή αυτής της συνεργασίας στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών των δύο χωρών», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση.

«Οι ηγέτες μίλησαν στο πλαίσιο των προθέσεων να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ισραηλινών στην Κωνσταντινούπολη» και «συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία για χάρη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μέσω ενός ανοιχτού και συνεχούς διαλόγου», συμπλήρωσε η υπηρεσία Τύπου της ισραηλινής προεδρίας.

Στις 13/06, το Αντιτρομοκρατικό Γραφείο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) στο Ισραήλ αναβάθμισε την ταξιδιωτική προειδοποίηση προς την Κωνσταντινούπολη στο τέταρτο υψηλότερο επίπεδο «υπό το πρίσμα των αυξανόμενων προθέσεων του Ιράν να επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών στην Τουρκία» και προέτρεψε τους Ισραηλινούς να αποχωρήσουν από την πόλη το συντομότερο δυνατόν.

Στα τέλη Μαΐου, το Ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνέστησε στους πολίτες του Ισραήλ να απέχουν από τα ταξίδια στην Τουρκία, αλλά και σε κράτη που συνορεύουν με το Ιράν.

Το γραφείο σημείωσε στη συνέχεια ότι, «η προειδοποίηση συνδέεται με πραγματική απειλή για τους Ισραηλινούς στην Τουρκία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here