Συνεργασία ΔΥΠΑ- Amazon για την κατάρτιση 1000 ανέργων

0
27

Αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στις 15:00, η ΔΥΠΑ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, τη νέα της συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS), παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Πρέσβη των Η.Π.Α. Γιώργου Τζ. Τσούνη, του Public Policy Director for CEE & Italy της AWS Franco Spicciariello, της Public Policy Manager for Southeastern Europe της AWS Μαρίνας Σταυρακαντωνάκη και του Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους για το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος για 1.000 ανέργους, η ΔΥΠΑ και η AWS ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και διευρύνουν το πεδίο κοινών δράσεων μέσω της κατάρτισης εκπαιδευτικών και της έναρξης ενός νέου πιλοτικού προγράμματος της AWS Academy για τους μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η Ακαδημία AWS αναλαμβάνει τη δωρεάν παροχή ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος και την κατάρτιση εκπαιδευτικών και μαθητών της ΔΥΠΑ στην τεχνολογία υπολογιστικού νέφους. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί πιλοτικά στην 1η και 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, με στόχο να επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες 49 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ.

Μέσω της συνεργασίας, η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στους σπουδαστές των ΕΠΑΣ την κατάλληλη προετοιμασία με εξειδικευμένες δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις (hard skills) που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η νέα συνεργασία είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας ΔΥΠΑ-AWS, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (cloud services).

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο Περίπτερο της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (περίπτερο 15, stand 33).

Διαβάστε ακόμη:

Διχάζει την Ε.Ε. η ενεργειακή κρίση: Ελλάδα και τουλάχιστον αλλά 9 κράτη – μέλη εναντίον του πλαφόν στο φυσικό αέριο
Θάνατος Ελισάβετ: 5 άμεσες αλλαγές στη καθημερινότητα των Βρετανών μετά από 70 χρόνια
Ατύχημα στο Allou Fun Park: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα τραυματισμένα παιδιά – Δείτε βίντεο
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Υπουργός Άμυνας… συμβουλεύει τον Κλοπ για να «αναστήσει» τη Λίβερπουλ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here