Συμφωνία Gazprom – Κίνας για πληρωμή του φυσικού αερίου σε εθνικό νόμισμα

0
21

Η Gazprom και η κινεζική CNPC (China National Petroleum Corporation) υπέγραψαν σήμερα (06/09) συμφωνία για αλλαγή του τρόπου πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου που αποστέλλει η Μόσχα την Κίνα, μέσω του αγωγού της Σιβηρίας.

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές δε θα πραγματοποιούνται σε δολάρια, αλλά στα εθνικά νομίσματα των δύο κρατών, δηλαδή σε ρωσικά ρούβλια και κινεζικά γουάν.

Ως «αμοιβαία επωφελή» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες εταιρείες ενέργειας».

Η Gazprom τρολάρει την Ευρώπη: «Έρχεται βαρύς χειμώνας» (βίντεο)

Στη γνωστή πρακτική της προπαγάνδας και των προκλήσεων εμμένει το Κρεμλίνο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο ενεργειακός πόλεμος με την Ευρώπη, απόρροια των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Gazprom να δημοσιεύσει ένα προπαγανδιστικό βίντεο για τον βαρύ χειμώνα που έρχεται στην Ευρώπη, λόγω της διακοπής των ροών του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, ένας υπάλληλος του ρωσικού ενεργειακού «κολοσσού» κλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου και η Ευρώπη παγώνει.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Άσχημη εξέλιξη – Τέλος οι οριζόντιες επιδοτήσεις για φθηνά τιμολόγια

Ρόδος: Πατέρας και γιος σκότωσαν μαζί τον εργολάβο – Του χρωστούσαν 75.000 ευρώ

Ιβάν Σαββίδης: Για τον ΠΑΟΚ λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά για το OPEN TV υπάρχουν

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here